22-01-11

Mijn nieuwe vriendjes....

....zijn gearriveerd:

Asics Gel Nimbus 12.jpg

Zondag besteld en vrijdag in huis. Perfecte en snelle service bij Sport-Redler. En alweer een kleine 50 € goedkoper. Morgen gaan we voor de eerste keer samen op stap om elkaar wat beter te leren kennen. Als dat geen leuke vooruitzichten zijn! Ik ben er zeker van dat we, net als hun voorgangers, heel goede maatjes zullen worden.

 

22:11 Gepost door Sandy in Schoenen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-08

Schoenen

Gisteren een rustige training gedaan op de bergskes. Volgens de FR305 en TrainingCenter 10 km. Sporttracks lapt daar zomaar efkes 600 m bij! Dat is wel een groot verschil!

10 km, gem. snelheid bij inlopen en op bergskes: 9.2 km/u, bij uitlopen 8.5 km/u, tijd op bergskes: 12 min 54 sec.

De laatste tijd heb ik na elke training blaren op mijn tenen. Ik verdenk mijn schoenen ervan dat zij de oorzaak zijn. Om dit te testen heb ik gisteren mijn oud paar aangedaan. Ik had er al rap spijt van want na 1 km voelde ik mijn kuiten trekken. Volgens mij is de demping helemaal weg. Maar....geen blaren!

Normaal gezien heb ik altijd 2 paar loopschoenen in gebruik. Het oudste paar heb ik echter al sinds een maand of 2 niet meer aangedaan. Zoals ik gisteren voelde, zijn ze echt versleten. De voorbije jaren heb ik nooit last gehad van blaren, een uitzondering daar gelaten. Nu ik er over nadenk, zijn de blaren beginnen komen toen ik met mijn recentste paar ben beginnen lopen. In het begin wijt je dat aan de aanpassing naar nieuwe schoenen. Daarna had ik er enkel last van bij echte lange afstanden, maar nu dus na elke training. Ik loop al jaren op de Asics Gel Nimbus. Elk jaar koop ik de opvolger van de vorige versie.  Gisteren heb ik naar Top Running gebeld, maar de Gel Nimbus 10 komt pas volgende maand binnen. Via internet kan ik hem al wel krijgen, en een pak goedkoper bovendien! Maar ik vind dat een beetje gevaarlijk: een loopschoen is wel het allerbelangrijkste bij het lopen, dus dat moet je toch eens kunnen proberen. Aan de andere kant, wat betekent een half minuutje lopen op de loopband in de winkel? Je weet pas echt of de schoenen goed zijn als je er een keer een volledige training mee gelopen hebt. En aangezien ik al jaren de Gel Nimbus koop, zal zijn opvolger nu ook wel goed genoeg zijn zeker?

Ik ben trouwens - al internettend - een Asics damesloopschoen tegengekomen in echte flashy kleurkes - de Asics Gel Noosa:

 Asics Gel Noosa

Nu maakt het mij weinig uit wat kleur de loopschoen heeft, al is het een purpere met oranje bollen, zolang hij maar doet wat hij moet doen. Maar met deze schoen loop je wel echt in de kijker...

09:48 Gepost door Sandy in Schoenen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |