24-02-11

Verraad

facial-expressions.jpgMoet ge nu eens wat weten? Naar het schijnt spreekt mijn gezicht boekdelen.

 Ze hebben het mij al vaak gezegd, al zo vaak dat ik het ondertussen echt wel weet, maar vanmiddag stond ik toch weer even met mijn mond vol tanden.

Ik zat helemaal vanboven in de sauna. Eerst was er de gewone aangename vochtige warmte. De gloeiende stenen protesteerden sissend toen ze werden natgegoten. Na 2 seconden voelde ik de hitte al golvend mijn richting uitkomen. Omdat ik helemaal vanboven zat en redelijk dicht bij de warmtebron, was ik de eerste die het effect voelde. De warmte beet in mijn gezicht.

De man die de opgietsessie leidde, stond met zijn handdoek klaar. Ofwel gaat hij centraal staan en zwaait met de handdoek boven zijn hoofd zodat de hitte gelijkmatig in de ruimte verdeeld wordt, ofwel krijgt elke aanwezige een zwaai vlak voor het gezicht zodat er stoot warme lucht jouw richting uitkomt.

Aangezien ik zo dicht bij de stenen zat, was ik één van de eerste die aan de beurt kwam. Ik zat al klaar met mijn ogen dicht, maar er kwam niets. Ik keek en zag hem terugkijken met een vragende blik in zijn ogen.

“Alles ok hoor, “ zei ik, ‘’t is warm maar ik kan daar best tegen”.

“Aan je gezicht te zien is het anders toch warm genoeg.”

Kijk, dat collega’s of vrienden dat tegen mij zeggen, dat snap ik best. Ze kennen mij al goed genoeg en kunnen elke uitdrukking interpreteren. Maar dat een wildvreemde dat zo kan aflezen…brrr, dat wil toch zeggen dat ik echt wel een open boek ben.

Langs de ene kant vind ik dat prima. Je weet direct wat ik er van denk. Geen verkeerde interpretatie mogelijk. Schamen

Langs de andere kant is het toch wel handig als je af en toe iets kan verstoppen. Soms moet je al eens vriendelijk zijn tegen iemand terwijl je hem of haar het liefst in de hoogte boom wil parkeren. Of soms wil je gewoon niet dat iemand anders weet wat je echt denkt. Mijn gedachten moeten mijn gedachten blijven, tenzij ik ze bewust wil delen.

Ik kan dat blijkbaar niet. Zelfs als ik het wil, verraad ik mezelf nog. Zelfs in de sauna en zelfs als het gaat om zoiets onnozels als een handdoekzwaai.

Ach.

Overigens, héérlijk genoten van een hele dag niks anders doen dat zweten, afkoelen, drinken, eten, rusten en babbelen. Vooral babbelen. Véél babbelen.Lachen

22:13 Gepost door Sandy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zelfs zonder te babbelen een open boek. Leuk toch!!

Gepost door: Tiny | 24-02-11

zolang je maar genoten hebt!! da open boek daar zou ik me ni te druk over maken.zo kennen we je nu eenmaal he :-) :-) niks mis mee!!

Gepost door: stephan | 25-02-11

haha, ik ken dat gevoel, ik ben blijkbaar ook vaak een open boek zonder het te willen.
Fijn zo'n saunake, lekker genieten!! Zouden wij ook nog eens dringend moeten doen!

Gepost door: Ruthje | 26-02-11

De commentaren zijn gesloten.