06-02-11

Moeten

Ik móet nog zóveel doen, zei Jos,

ik móet nog zóveel regelen,

ik móet nog naar Den Bosch

en ik móet nog gauw naar Tegelen.

Ik móet naar dit en ik móet naar dat,

ik móet naar wie…ik móet naar wat…

ik móet naar alle kanten.   

 

Met al dat ‘moeten’ heeft hij mooi

zijn beste tijd bedorven,

ik hoorde gister in het Gooi

dat hij ‘moet’ zijn gestorven.

 

(Toon Hermans)

 

 
Een weekend dient toch om uit te rusten, hé? Dat zijn 2 dagen waarin je het kalmer aan mag doen en er niet echt iets moet. Ja, dag Jan!

 Vrijdagavond was inderdaad rustig. Ik MOEST alleen Wouter gaan halen op een feestje rond 20u. Zaterdagmorgen heb ik lekker lang geslapen, kreeg ik daarna een babbelbezoekje van mijn broer en MOEST ik naar de begrafenis. ’s Namiddags was er niets bijzonders gepland, maar als ik de komende week groenten en fruit wilde eten, MOEST ik wel even naar de winkel gaan. ’s Avonds hadden we een sauna gepland en dus MOEST ik de babysit vlug gaan ophalen na het eten. Zondagmorgen had Robin een volleybalmatch in Mortsel en MOESTEN wij om 8u40 aan de zaal verzamelen. Bovendien was het mijn beurt om te rijden dus MOEST ik chauffeur van dienst zijn. Na de middag MOEST ik van mezelf gaan lopen, omdat ik daar veel zin in had. En vanavond ben ik met Robin naar de volleybalmatch van Heren1 gaan kijken. Niet dat dat MOEST, maar dat wilden we beide wel graag.

 Ik wil maar zeggen: ik heb niet veel kans gekregen om mezelf te vervelen of om mezelf af te vragen wat ik nu eens zou gaan doen. Efkes rusten, bijvoorbeeld :-) Ach, de meeste dingen die ik MOEST doen, deed ik graag. Maar ik heb nu wel het idee dat het weekend al voorbij is voor het echt kon beginnen. Een knip met de vingers en hopsakee, we zijn 48 uur verder.

 Ik heb trouwens wel gerust: in de sauna. Héérlijk vind ik dat. Die tegenstelling van warmte en koude, daar wordt een mens zo ontspannen van. Zo lekker moe zonder dat je er iets voor moet doen. Lui zweet is rap gereed, zeggen wij dan.

 Tijdens één van de opgietsessies was ik –tegen mijn gewoontes in- een bankje lager gezakt omdat het me wat te heftig werd. Toen ik al dampend en zuchtend buiten kwam, voelde ik mijn hart hevig tekeer gaan. Tegelijkertijd voelde ik me zo slap als een vod worden, alsof alle energie weggestroomd was. En mijn hart maar bonken. Een beetje teveel van het goede, denk ik. Ik zette me op een bankje en liet de zotte wind zijn werk doen. Beetje afkoelen. Maar ook dat afkoelen ging niet helemaal goed want het duizelde in mijn hoofd. En dus legde ik mezelf even terug in de sauna om wat bij mijn positieven te komen.

 Het gevoel waarmee je dan ’s avonds in bed gaat liggen, dat is onbeschrijfelijk. Zo heerlijk loom en ontspannen. Zo rustig. De lakens voelden lekker koel aan op mijn warme lijf, ik vleidde mijn hoofd op het kussen en ik heb geen 10 seconden meer wakker gelegen. Ogen dicht en in no time compleet van de wereld. Zálig.

21:57 Gepost door Sandy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

waar al die weekends naartoe vliegen, ik weet het ook soms niet. En nu heb ik geen kinderen meer die ik naar her en der moet brengen, maar voor je 't weet is 't weer zondagavond en is er van rusten niets in huis gekomen. Ach ja, we doen meestal (vooral zelfs) wel leuke dingen hoor, en dan komt er van de geplande kuis niets in huis, en dan voel je je op zondagavond weer schuldig dat je huis toch niet erg netjes ligt ;-)

Gepost door: Chris | 14-02-11

De commentaren zijn gesloten.