30-01-11

De Forerunner 305

 overzicht sporturen.png

 

’t Zijn geen gewichtsschommelingen die je in bovenstaand grafiekje ziet, hoewel dat best had gekund, want ik ben een fameuse jojoër.

Neenee, wat je ziet is een overzicht van het aantal uren sport per maand, sinds ik eind 2007 Sporttracks ben beginnen te gebruiken. Deze maand heb ik net geen record gebroken: ik kom 4 minuten tekort tov maart 2010 Lachen. Maar toch ben ik wreed content dat er opnieuw een goede regelmaat zit in mijn sportactiviteiten. Bovendien zal het aantal sporturen de komende tijd enkel maar toenemen, maar daar vertel ik later wel eens meer over. Qua gelopen kilometers kom ik deze maand slechts aan 114 km, maar toch is dat beter dan de voorbije maanden.

Vandaag heb ik een toerke van 18 km gelopen. ’t Was wreed koud maar daar kan je je tegen kleden. Ik had nog eens een toerke in Sporttracks uitgetekend en dat naar de Forerunner gestuurd, en op die manier op GPS gelopen. Toch een geweldig ding, die Forerunner.

garmin-forerunner-305.jpgIk ben het net eens gaan nakijken: ik heb hem sinds januari 2007, dus 4 jaar. In deze 4 jaar heb ik hem bij quasi elke training en wedstrijd gebruikt. Enkel als ik hem vergeten was of als hij een platte batterij had, maakte dat hij mijn sportieve uitspattingen niet kon registreren.

In heb begin gebruikte ik hem vooral voor de registratie. Kunnen zien hoe hard je aan het lopen bent en welke afstand je al had gedaan, dat was een fantastische vooruitgang! En later alle gegevens in grafiekjes en tabelletje terugzien, we voelden ons een echte prof Stoer.  Gaandeweg leerde ik om intervaltrainingen via Training Center te programmeren, of minder uitgebreide trainingen konden zelfs op de Forerunner zelf geprogrammeerd worden. En sinds vorig jaar leerde ik dankzij de hulp van mijn ventje en Jess om een route te programmeren en deze tijdens het lopen af te lezen, net als een echte GPS.

 Ik heb hem destijds nog 340 € betaald, en dat was een koopje want de gangbare winkelprijs was toen 475 €. Nu is hij voor een goei 130 € te krijgen.

Hout vasthouden, maar eigenlijk heeft hij nog maar zelden dienst geweigerd. Het is al eens een paar keer voorgevallen dat hij geen teken van leven meer gaf, maar op de blog van Running Ronald heb ik een keer volgend lijstje gekopieerd. Iets om bij te houden, zeer handig in tijden van nood:

 

FR305 Shortcuts : 

  • Mode + Lap = soft reset: geheugen en instellingen blijven gehandhaafd.
  • Mode + Power = hard reset: (vraagt om bevestiging) geheugen en instellingen worden gewist.
  • Mode + Enter + Power = hard reset: (zonder bevestiging) geheugen en instellingen worden gewist.
  • Pijltje omhoog + Power = Nieuwe software upload; ingeval de FR helemaal dood is. Zet de FR in de cradle en verbind ‘m met de PC; start update-programma op de PC en druk dan deze toetscombinatie in.
  • Pijltje omlaag + Power = Opstarten zonder te proberen satellieten van de vorige keer te vinden.
  • Enter + Power = Service Menu. Kom je alleen weer uit met een hard reset ( PAS OP Doe dit alleen als je weet wat je doet; je kan de FR hiermee flink om zeep helpen)

Volgens Sporttracks zou mijn toerke 18 km lang zijn. Toen ik op de oprit kwam gelopen, gaf hij mij een uitgebreid muziekje met de melding dat de training er op zat. Kon niet nauwkeuriger zijn.

18:51 Gepost door Sandy in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig stukje techniek die Garmins!

Gepost door: Tiny | 30-01-11

heerlijk ding hé, ik kan het niet meer missen. al zijn bij mij die beepjes wel kapot en moet ik af en toe die reset toepassen (vooral als ik hem de lang heb laten opladen precies)
goed bezig; en ik ben heel benieuwd naar die plannen.. marathon? :-)

Gepost door: Jess | 30-01-11

Ik zit aan mijn tweede, maar eigenlijk werkt de eerste nog prima. 't is alleen dat hij niet meer piept en voor sommige trainingen moet dat echt wel. Ik fiets er ook mee, gebruik 'm voor 't wandelen, kortom, supergoed spul ! Ik heb er onlangs nog een footpod bijgekocht en voor 'm fiets ook een cadensmeter. Superding is het ! Ik zou 'm ook niet kunnen missen !
En hé, ik ben benieuwd naar je plannen !
Zien we elkaar eens in Lier ? Vorig jaar of twee jaar geleden heb ik je daar voor het eerst gezien. Als ik je blogje lees, dan denk ik dat wel een paar 'raakpunten' hebben ;--) CU !

Gepost door: kaat | 30-01-11

Goed bezig idd! enne... ik wil best ook wel es weten wat jouw plannen zijn :-)

Gepost door: Chris | 31-01-11

ben ook enorm gesteld op mijn 'polsbuddy' (ben bang dat dit in de "gay-community" verkeerd geïnterpreteerd gaat worden ...), maar ook bij mij is het gepiep reeds geruime tijd verstomd :-(

Gepost door: geert | 02-02-11

De commentaren zijn gesloten.