27-12-10

2011

Het einde van het jaar nadert en dan lees je bij de meeste blogs een verslagje van het afgelopen jaar en de toekomstplannen voor het volgende jaar.

Om mijn lezertjes niet te vervelen heb ik een paar zaken in een tabelletje gegoten. Dan kan je dit snel overslaan als deze cijfertjes je niet zo interesseren.

 

km

AVG HR

# trainingen

 # uur

2008

  1.544  

150

166

185

2009

  1.509  

144

165

182

2010

  1.330  

145

134

169

Over de plannen in 2011 kan ik heel kort zijn: ik ga me amuseren! Dat is het enige doel dat ik me stel voor het komende jaar. Ik denk niet dat ik een nieuw PR op één of andere afstand ga behalen, omdat de motivatie me ontbreekt om alles op alles te zetten om dit doel te bereiken. Ik vind het gewoon zo belangrijk niet meer om beter te worden. Qua snelheid, bedoel ik dan. Ik wil nog wel beter worden wat tevredenheidsfactor betreft. Maar dit is uitsluitende gerelateerd aan hoe ik een training of wedstrijd zelf ervaar. Heel subjectief dus. Niet meer te meten aan de hand van objectieve factoren als tijd of snelheid.

Vroeger zou ik mezelf de vraag gesteld hebben wat er aan de hand was, omdat die gedrevenheid om sneller te worden die ik ooit voelde, blijkbaar verdwenen is. Ondertussen weet ik dat het daar allemaal niet om draait voor mij. Er zijn zaken die veel, véél belangrijker zijn in mijn leven.

Wat wedstrijden betreft, vraag ik me zelfs af of ik nog wel wil deelnemen aan de jaarlijks terugkerende grote wedstrijden zoals de 20km van Brussel of de HM van Eindhoven. Ik doe nu al jaren aan een stuk bijna altijd dezelfde wedstrijden. Op de duur heb je alles wel gezien. Er zijn nog zovele wedstrijden waaraan ik niet heb deelgenomen en die vast ook heel leuk zijn om te doen. Tijd om nieuwe horizonten op te zoeken!

Ondertussen wens ik alle mensen van goede wil een héél fijn 2011 toe!

 2011 (2).jpg

22:07 Gepost door Sandy in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Doen wat je leuk vindt daar wordt je wijzer van. Ik wens je in ieder geval een gezond en blessurevrij 2011 toe!

Gepost door: Tiny | 28-12-10

Prettige eindejaarsfeesten en een gezond en blessurevrij 2011 gewenst.

Gepost door: natalie | 28-12-10

Sandy, wat lees ik hier? Je twijfelt over de 20 km door Brussel? De hoogmis van het lopen? Het sacrale feest der loopsloef? De enige wedstrijd die er toe doet? Ach jij onverlaat, trap maar op mijn ziel!
Neen, ik begrijp maar al te goed wat je bedoelt. Af en toe iets nieuws uitzoeken doet de motor draaien.
Maar de 20 km schrappen, ik zie het mezelf nog niet direct doen...
Had ik je al mijn beste wensen overgemaakt? Zo niet, dan bij deze. Het beste voor 2011 voor u en uw dierbaren...

Gepost door: Mark | 28-12-10

Je overzicht zou ik bijna integraal op mijn blog kunnen kopieren, zo herkenbaar.

Beste wensen voor 2011!

Gepost door: frank spencer | 28-12-10

ja, dat is het helemaal; het lopen voor de fun; omdat we het graag doen; en het op die manier zo lang mogelijk trachten vol te houden; en wat de variatie in wedstrijden betreft; dat heb ik ook: in de mate van het mogelijke overal eens komen (of toch op zoveel mogelijk plaatsen); nog veel plezier in 2011

Gepost door: dirk | 28-12-10

Je amuseren is idd het allerbelangrijkste ! Ook bij ons worden andere horizonten opgezocht, maar ik moet Marc wel gelijk geven wat Brussel betreft: ik geraak die denk ik niet al te vlug beu en blijft wel op mijn verlanglijstje staan. Al zit die nu geprangd tussen twee behoorlijke uitdagingen in mijn agenda, 'k ga er toch het beste proberen van maken ;-)
Eindhoven valt voor ons wél weg dit jaar.
Rest mij nog jou en je gezinnetje een gelukkig, gezond en blessurevrij nieuw jaar te wensen, en ik hoop jou nog es ergens tegen te komen om een langere babbel te houden dan in Eindhoven vorig jaar :-)

Gepost door: Chris | 03-01-11

De commentaren zijn gesloten.