11-09-10

Monumentenloop Vorselaar

Ik heb vandaag een wedstrijd gelopen. En daarmee is zo ongeveer alles gezegd. Ik gebruik bewust geen adjectief omdat ik niet goed weet welk gevoel ik er op moet plakken.

 We stonden slechts met 3 Dallers aan de start van de Monumentenloop in Vorselaar. De 14 km gingen we lopen.  Tijdens het warmlopen op de piste hoorden we de omroeper in enthousiaste termen over het stralende weer spreken. I beg to differ. Voor de lamme tamme toeschouwer is dat zonnetje natuurlijk heerlijk, maar als je fysieke arbeid moet gaan leveren denk je daar lichtjes anders over. Van mij had het gerust 10° frisser mogen zijn. 

Ja, ik weet het, ik ben aan het zagen. In augustus heeft de zon amper geschenen en dan is het vandaag zo’n mooie dag, en zit ik daarover te janken. Maar ik moet het minder goede resultaat toch op iets kunnen steken, zeker?

Ik heb de voorbije week geen meter gelopen wegens diverse oudercontacten. Ideale voorbereiding op een wedstrijd dus, haha. Nu ja, ik ben er al lang mee opgehouden om me in bochten te wringen om alles wat ik wil doen, te kunnen doen in een bepaald tijdsbestek. Soms moeten er dingen wijken. Niks aan te doen. En dus vielen de looptrainingen deze week weg. Zou wel handig zijn om soms wat minder te "willen", dat ook.

Vanaf de eerste kilometer scheen het zonnetje ongenadig op onze bolletjes. Hoogzomer was het. In het begin voel je dat nog niet zo hard, ik kon dan ook een snelheid van ongeveer 11 km/uur aanhouden. Perfect. Na een paar kilometers snakte ik echter al naar schaduw, het zweet liep er af, maar er was geen enkel boompje, geen enkel takje dat schaduw bood. Dirk en Nancy liepen zo’n 5 meter voor me. Al gauw hadden een paar mensen hun wagonnetje aangehaakt en vormden ze een groepje. Niet lossen, dacht ik, dus ik probeerde te achtervolgen. Wat me ook goed lukte. Ik zag de snelheid op mijn Forerunner echter met de kilometer zakken. Rond kilometer 8 dacht ik: “waarom doe ik dit eigenlijk?” Ik ken mezelf genoeg om te weten dat het vet van de soep is als dergelijke vragen zich spontaan in mijn geest aandienen. Ik probeerde mijn denken stop te zetten en mij op mijn muziek te concentreren, maar zoals onze trainer gisteren nog zei: “om het verstand op nul te zetten, moet de ene al verder terugdraaien dan de andere” :-) (voor alle duidelijkheid: ik moet nooit ver terugdraaien, hoor)

Op kilometer 8 was het voor mij genoeg geweest. Ik had wel willen stoppen. De benen hadden alle kracht verloren. De ademhaling ging nog vrij goed, maar ik had geen fut meer. Alle boterhammen met poepgelei van vanmorgen en vanmiddag ten spijt.  Zelfs een gelletje bracht geen soelaas. Maar toen dacht ik dat door te wandelen de strijd dan alleen maar langer zou duren en dat ik er niet vrolijker van zou worden. Dus heb ik maar dapper doorgelopen. Onderweg ben ik nog één keer gestopt om een vrouw mee recht te helpen die een buiteling had gemaakt. Ook waren Nancy en Dirk terug aangesloten – zij waren wat achterop geraakt doordat Nancy wat misselijk was. En zowaar, de laatste 2 kilometers ging het terug beter. Met z’n drieën zijn we vertrokken en met z’n drieën zijn we aangekomen. Na 1 uur en 26 minuten voor 14,2 km. Gemiddelde “snel”-heid 9,8 km/u. Volgens Sporttracks zelfs 9,9 km/u. Jawadde.

Eén troost: in de kleedkamers van de vrouwen was er niemand content. Alle vrouwen hadden blijkbaar een off-day gehad. Zou het dan toch aan het weer gelegen hebben?  En op de uitslagen waren Nancy en ik 10e en 11e vrouw in onze categorie. Dus echt slecht was het niet. Maar vertrouwen voor Eindhoven geeft het ook niet bepaald….

Nog 4 weken te gaan.

19:52 Gepost door Sandy in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben blij dat je zo'n verslagje schrijft. Want iedereen maakt dat wellicht mee en dan is het toch een beetje 'troost'. En alles is o zo relatief ! Ik haal die snelheid nog niet op een 10 km wedstrijd ...
Maar 't is 't gevoel, ik snap dat wel. Soms heb ik dat ook, in een wedstrijd dat ik denk 'wat doe ik hier' en 'hoe stom ben ik wel ?' en met dat stappen denk ik dan ook hetzelfde : dan duurt het nog langer.
Morgen loop ik ook 14 km, duurloopke... dat zal rond 1 u 35 zijn ;-).
Fijn te lezen dat je ook in Eindhoven zal zijn ! Me too ! Kan ik je wat beter leren kennen ! Nice !

Gepost door: kaat | 11-09-10

De ene dag is de andere niet ! Vandaag ging het voor je iets minder goed . Maar geloof me dat iedereen zo van die dagen heeft ! Ik heb zo al meerdere trainingen afgewerkt deze maand !
Kop op , en verder trainen !! En altijd denken , het is maar lopen he ! Ik doe het graag , maar er zijn veel belangrijkere dingen !!
Dat je eens een weekje minder getraind hebt omdat......Je gezin en werk gaan altijd voor ! Zolang het maar niet is , van ik heb geen goesting of het regent of.......
Het ligd bij jou niet aan je karakter en inzet , dus de kans op slagen in eindhoven zal zijn doordat jij een ijzeren wil hebt !! Gebruik die en vergeet ook niet te genieten he !! Die 1 of 2 min dat je onder de 2 u duikt geven je een een roze wolk onder je kont , maar dan relativeer je dat en beseft dat het maar lopen is !! Zorg dat die lach altijd op je gezicht blijft staan of toch na het afzien als je je er echt in vast bijt !!
Tot in eindhoven !! En zorg dat je nu toch voor de start aan de parkeer gearage bent he !! Al was het maar voor de foto ! En supporteren he voor de marathon !! Ik zal het nodig hebben !!

Gepost door: coach mario | 11-09-10

hey ik was er vandaag ook bij , mooie omloop en redelijk zwaar en het zonnetje deed er idd. een schepje bovenop . Ik kwam eigenlijk voor de 6km maar zat met men auto in Vosselaar en zag geen tenten ,laat staan een start of aankomst haha dus ik even gps checken en aankomsttijd Vorselaar 14.30u tijd nog om voor de 14km te gaan , waar ik vorige week op de 5 km nog een gemid. ontwikkelde van bijna 16km per uur en een 7de plaats nog voor me was weggelegd was het nu wel andere koek pff startte de eerste km op de 2 de plaats maar elke km verder passeerde er wel iemand en soms met meerdere tegelijk zelfs .... wat een offday , maar wij zullen het dan maar bekijken als een goede training . Het wordt meer en meer duidelijk dat lopen ,zeker alles boven de 10km training vereist en nog geen beetje ook .Ben ook nog maar een klein half jaar aan het trainen voor triathlon dus het combineren van 3 sporten zal wel niet het optimale in het lopen bevorderen maar amuseer me rot ! Volgend jaar komt er ook een 4 voor en moet het bij de masters toch wel eens podium worden haha
toch knap wat je doet hoor want marathon is gene kattepis ,alvast veel succes en mindere dagen moeten er zijn dan maken de topdagen het zoveel te mooier

sportieve groetjes frank janssen

Gepost door: janssen frank | 11-09-10

gelukkig kan je relativeren; moet soms wel, maar deze keer ... 'k weet niet, want je was toch maar netjes 11de dame! Weet je, ik ben nog nooit 11de dame geweest ...
Kop op voor de laatste 4 weken!

Gepost door: geert | 13-09-10

Als 't je een troost mag zijn: ik denk tijdens elke wedstrijd minstens één keer wat ik daar in feite aan 't doen ben. Zelfs als ik een 5km loop en denk ik halfweg al: stomme trien, ge zit piepedood, waarom doe je je dat toch aan?!
En gisteren nog dacht ik aan je tijdens mijn Dwars door StKruis. Daar kreeg ik mijn dipje tussen km 9 en 10. Maar een halve kilometer trager lopen later bijt ik door en aan de finish denk ik dan: JUIJ, weer gelukt ! :-)
En nog over je 'mindere' dag: je hebt er wel niet bijgezegd dat het een loodzwaar parcours was he. Minder trainen, warme dag en zwaar parcours: denk dat iedereen het dan wel extra zwaar heeft ;-) Je hebt dat toch maar weer geflikkerd, en Eindhoven loopt wel los !

Gepost door: Chris | 13-09-10

Wat kan ik nog meer zeggen dan de bovenstaande mensen al gezegd hebben, niets van aantrekken, volgende keer beter!!! Hopelijk is het op dit moment al terug wat beter met je motivatie!

Gepost door: wendy | 13-09-10

De commentaren zijn gesloten.