29-08-10

Nieuw record

heartbeat-graphic.jpgIk kwam daarnet redelijk enthousiast binnengewaaid na mijn duurloop. Ik had namelijk een record verbroken. Niet wat afstand betreft, niet wat tijd betreft en zeker niet wat snelheid betreft, maar wel wat de hartslag betreft: 15,5 km gelopen aan een gemiddelde van 128! Nog nooit gebeurd.

Toen ik dit dolenthousiast aan Mark vertelde, zette die mij onmiddellijk met mijn voetjes op de grond: “Ja maar jij had daarstraks gezegd dat je je zo moe voelde? Dan ben je gewoon nog niet gerecupereerd, hé. Daarom dat je hartslag zo laag is.”

Waarop ik quasi teleurgesteld zei: “Zeg dan toch gewoon dat ik in blakende conditie ben, dat wil ik horen”.

“Je bent pas in goede conditie als je hartslag heel snel kan stijgen en ook heel snel weer kan dalen, dat en alleen dat is de juiste parameter”.

Ik moet eerlijk toegeven dat er onderweg ook al een piepklein stemmetje in mijn achterhoofd fluisterde dat het feestje van gisterenavond, de wijn en de relatief korte nacht wel eens de oorzaak van die lage hartslag konden zijn.

Maar het was toch gaaf om eens met zo’n lage hartslag te lopen en om even, heel even te geloven dat er vooruitgang in zat. Lachen

18:28 Gepost door Sandy in Training | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

naturlijk zit er vooruitgang in: nooit eerder kon je zo snel recupereren van zo veel wijn! (ik denk dat je stiekem serieus wat getraind hebt ;-) )

Gepost door: geert | 30-08-10

Ik probeerde gisteren hetzelfde, heb 8 km gelopen aan een gemiddelde van 132 .. en liep toch 10 km/uur. Ben ik dan ook goed bezig ? Enfin, we doen moeite en daar voelen we ons goed bij, da's het allerbelangrijkste ! Tot zaterdag op de Pierenloop ?

Gepost door: els Van der Kaa | 31-08-10

De commentaren zijn gesloten.