01-07-10

Waardigheid

Ik stond vanmiddag na het werk bij de beenhouwer aan te schuiven. Er waren een paar mensen voor mij. Ik was de uitgestalde waren aan het inspecteren en vroeg me af waar mijn buikje vandaag zin in had. Plots werd mijn aandacht getrokken naar de schoenen van de mevrouw voor mij. Mijn wenkbrauwen gingen de hoogte in. Toen bekeek ik de mevrouw helemaal en kon mijn ogen niet geloven.

 

Ik schatte haar een jaar of 50 - 55. Ze had een zomers jurkje aan, met flodderende stroken. Tot zo ver nog niks aan de hand. Spijtig was wel dat het kleedje eigenlijk een maat te klein was, waardoor haar romp er eigenlijk bijna uitbarstte, maar kom. Haar duidelijk geblondeerde haren had ze opgestoken. Haar staart was niet zomaar een staart, maar elke lok was een zorgvuldig gedraaide krul. Net een Barbie met een permanent. Haar ogen had ze opgemaakt met felle blauwe eyeliner, zowel op het onderste als bovenste ooglid. In haar ene oor droeg ze een bluetooth-apparaatje, zodat ze zeker geen enkel gsm-gesprek zou missen.

Haar voeten had ze in sandaaltje gestoken met uiterst fijne stiletto-hakken van minstens 12 cm hoog! Die hakken waren transparant, ze leken van glas. Ze steunde dus volledig op haar tenen die er erg krampachtig en verdrukt uitzagen. De sandaaltjes waren vastgemaakt door middel van blauwe linten die tot halverwege haar kuit gedraaid waren. Haar teennagels en de nagels van haar handen waren groen(!) gelakt. Niet zomaar een kleurtje opgezet, neenee, er zaten overal versieringen in de vorm van glittertjes en figuurtjes op, dus dat was werk van een manicure.

 

Ik vroeg mij af of die vrouw echt dat dat ze er goed uit zag? Waarschijnlijk voelde ze zich heel hip met haar groene nagellak, blauwe eyeliner en dat bluetooth-ding in haar oren.

In mijn ogen was ze een overjaarse karikatuur van wat ongetwijfeld ooit een mooie vrouw is geweest.

Ik vind niet dat je je als een moemoe moet kleden eens je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, absolúút niet, maar het is toch een mooi ding als je je waardigheid kan behouden.

19:07 Gepost door Sandy in Zever | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Leuk hè Sandy mensen kijken! En erbij te bedenken wat ze zijn of wat ze ooit waren.

Gepost door: Tiny | 01-07-10

Je ziet soms wat op straat hé!

Gepost door: Wendy | 02-07-10

De commentaren zijn gesloten.