29-05-10

Hectisch

We zijn de 49,000 lezers gepasseerd. Af en toe moet er dan wel iets neergepend worden, hé. Wat kan ik zeggen? Nee, ik ga het niet herhalen, ik ga niet zagen.

 

Het vorige weekend stond in het teken van de trouw van mijn zus zaterdag, en helpen op onze eigen jogging op zondag. 2 dagen rondhossen. Te weinig slaap, beetje stress, weinig lopen (écht lopen, bedoel ik dan)…niet goed voor de moraal van bibi.

Mijn zus was een prachtig bruidje met een romatisch strapless kleed met voile roosjes in de sleep, mijn schoonbroer een knappe bruidegom compleet in het zwart gekleed, echt een mooi koppel.

Robin heeft “Les lacs du Connemara” op zijn I-pod staan en is er zot van. Ik had hem destijds uitgelegd wat er soms op trouwfeesten gebeurde als ze dit liedje speelden. Zaterdagavond was het zo ver. Tegen het einde van het diner hadden we even pauze tussen 2 gangen en hoorde ik de eerste tonen van dit nummer. Er begon één iemand met zijn servet te zwaaien. Aan een andere tafel volgde een andere persoon zijn voorbeeld. Wij namen het onze ook en zetten onze arm in beweging. Ons mannen volgden dit alles met grote ogen en een even grote lach op hun gezicht. En hop, hop, hop…iedereen ging rechtstaan en maar zwaaien! De hele zaal was in actie. Echt leuk.

 

Ik had met ons mannen ook al in onze keuken “geoefend” in het dansen. En ze hebben dat zaterdagnacht heel goed gedaan. Zowel op de nummers waarop je kon shaken als de trage liedjes hebben ze gedanst. Ik ben zelfs – keischattig – hoogstpersoonlijk door mijn kleine wijsneus van 9 jaar gevraagd geweest om een slow met hem te dansen. Mijn hart smolt. Zalig gewoonweg!

 

Zondag heb ik geholpen aan de aankomst van onze eigen jogging. Ik herinnerde me de vele muggenbeten van vorig jaar, dus ik had me dit jaar goed ingesmeerd met muggenmelk. Alleen had ik geen rekening gehouden met de zon. Gevolg: er was bijna een korstje gebakken aan mijn linkerkant J. Het was eigenlijk veel te warm om te lopen.

Het is dan ook griezelig hoe je sommige mensen over de finish ziet komen: sommige zwalpend, sommige hebben hun blik op oneindig gericht en die blijven doorgaan, die moet je met je hand tegenhouden of die lopen los in de hekken. Heel raar. Allé, de meesten komen "gewoon moe" over de finish, hoor. Niet dat er zo veel spektakel te zien is :-)

 

En zelf? Zelf nog gelopen? Bitter weinig. En dat terwijl we morgen 20 km soldaat moeten gaan maken in Brussel! Als dat maar goed komt….

Ik heb de weken ervoor wel braafjes lange duurlopen gedaan, hopelijk herinneren mijn spieren zich dat morgen ook en werken ze wat mee.

 

De voorbije dinsdag heb ik nog eens doorgetrokken op de bergskes. En achteraf ben ik gaan terugkijken welke “snelle” tijden ik op dat traject al gepresteerd heb. Dat is het voordeel van een blog, hé. Makkelijk terug te zoeken. In de zomer van 2008 vermeldde ik het volgende:

“De bergskes gingen als vanzelf en ik kon het tempo van Theo zonder problemen volgen. Ik haalde dan ook een recordtijd: 10 min 56 sec. Ik heb het eens vergeleken met de vorige weken: 11:59 / 11:20 / 11:29 / 12:06 / 11:43 / 11:35. Vandaag was het 11 min 01 sec. Dus zeker niet slecht! Ik heb wel op mijn adem moeten trappen om het tempo hoog te houden, maar het is gelukt”

Ik denk niet dat ik in 2010 al eens onder de 12 minuten gelopen heb. Tot vorige dinsdag! Haha! 11 minuten 21 seconden voor 2,06 km. Terwijl Sporttracks in 2008 een kleinere afstand laat zien, elke keer 1,9 km.

Ik wil maar zeggen: ik heb dinsdag niet slecht gelopen J

 

Nu ja, 2 km doortrekken of 20 km doortrekken….dat is maar een nulleke verschil op papier maar in realiteit zijn dat vele zuchten en vloeken en jammerkreten verder.

 

We zullen zien, zei den blinde….

14:01 Gepost door Sandy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Dus toch een feestbeest! Niks mis mee!

Gepost door: Tiny | 29-05-10

We gaan er morgen gewoon van genieten!

Gepost door: May | 29-05-10

veel succes morgen !!

Gepost door: coach mario | 29-05-10

Ik ga duimen voor jou!! Veel succes!!

Gepost door: Wendy | 30-05-10

fuifnummer was dat die blinde die het licht ook uitdeed? ;-)
Als je kan fuiven dan kan je ook 20k lopen hé!!

Gepost door: geert | 31-05-10

De commentaren zijn gesloten.