06-05-10

Rolo

roloNostalgie troef gisteren. Een collega verjaarde en trakteerde. Ik mocht in de zak met lekkernijen grabbelen en wat haalde mijn onschuldige hand boven? Een Rolo!

Al wie in de jaren 70 geboren is kent dat vast wel. Ik was vroeger een hevige fan van Rolo. Dat die Rolo’s zich door de jaren heen op mijn heupen hebben vastgezet is een andere zaak, maar soit. Ik wist niet dat dat nog te verkrijgen was! Bij onze Noorderburen blijkbaar wel.

Ik werd helemaal melancholisch bij het vooruitzicht om de chocolade cilindervormige snoepjes nog eens in mijn mond te kunnen steken.  Eens ik op mijn bureau aankwam, heb ik me eerst een tasje koffie gehaald, want bij chocolade hoort koffie, hé. En toen heb ik het pakje Rolo voorzichtig opengedaan en het eerste pralinetje met een glimlach er uit geprutst en in mijn mond gestoken. Lekker, lekker, lekker!

De chocolade smolt van de binnenste kern van caramel. Die caramel is wat moeilijker weg te krijgen. Dat plakt een beetje. Met wat tegenslag blijft dat aan een tand hangen en moet je gekke-bekken-trekkend je tong als schraper gebruiken.

Zo was de caramel gisteren aan mijn gehemelte blijven plakken. Ook een manier om lekker lang van één snoepje te genieten.  Ware het niet dat net op dat moment mijn telefoon ging…. Een buitenlijn….. Van het verschieten alleen al schoot de caramel terug tegen een tand.

Nu weet ik niet of je dat al een geprobeerd hebt, maar met een plakkerige caramel in je mond praten is niet gemakkelijk. Zeker niet als verwacht wordt dat je een beetje professionele taal bezigt. Met wat geluk heb je een Duitser of een Fransman aan de lijn zodat je je “r” onopvallend kan laten rollen en je keel al het werk kan doen. Een gewone nederlandse “r” met een caramel in je mond….dat komt echt niet goed.

Hoe dan ook, ik moest op 2 à 3 beltonen tijd er voor zorgen dat de caramel verdwenen was. Gelukkig kon ik me wat achter mijn scherm wegsteken zodat geen enkele collega mijn gekke bekken heeft kunnen moeten zien. Hap, slik, weg. Dju toch.

Gelukkig waren er nog genoeg Rolo’s over om wél met volle teugen van te genieten :-)

14:33 Gepost door Sandy in Zever | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Rolo rules! aaaaah ... da's nog uit de tijd toen een Twix een Raider was, een Mars niet uit koelkast kwam en wij beide nog niet de leeftijd hadden bereikt dat we professionele telefoongesprekken dienden te voeren!

Gepost door: geert | 06-05-10

En dan heb jij waarschijnlijk al je eigen tanden nog. Stel je eens voor wat er gebeurt als de helft kunst is;-)Een geluk dat je dan je handen als schraper kunt gebruiken ipv je tong;-)

Gepost door: Tiny | 06-05-10

looool! ik denk dat rolo hier ook nog bestaat hoor, toen ik nog bij KBC werkte (half jaartje terug), verkochten ze dat toch in de refter

ik moest vanmorgen aan jou en geert denken; ik had na het fietsen EEN witte teen. al de rest zag rozig, maar eentje was precies dood, zo bleek zag die :-) toch raar hoor :-)

Gepost door: Jess | 06-05-10

Vroeger kon je dat ook krijgen in de cinéma, daar ik dat meestal :-)

Gepost door: Stofke | 06-05-10

Ik dacht dat ze dat nog gewoon in de colruyt verkopen, ik weet niet nu nog maar een tijdje geleden waren die verpakt per drie! Ben ook nogal een fan daarvan.

Gepost door: Wendy | 07-05-10

wat een verschrikkelijk groot toeval ??? Ik krijg daarnet een Standaardonline mail binnen met de aankondiging dat je Faithless live kunt zien spelen via de website vanavond (waar ik niet zal naar kijken wegens geen fan) maar ik zie in mijn ooghoeken de naam Rolo (Armstrong, groepslid) en ik zie voor me zo'n heerlijke Rolo rol. En dan beginnen we hier onder de collega's natuurlijk over dat snoepje ! Dat het zo vreselijk lang geleden is dat ik dat nog heb gegeten en dat dat zo lekker kan smelten! Klik ik je blog open en begin jij er ook over ! Hopelijk hebben ze er morgen in den Delhaize ;-)

Gepost door: Chris | 07-05-10

bedankt !! Door me daar terug aan te laten denken , weet ik precies hoe oud ik ben ! Dat waren nog eens tijden he ! Zo ongestoord zonder op de lijn te moeten letten , een hele rol op een mum van tijd opeten ! het verschil is wel , dat je nu er veel meer van geniet ! Zeker op te maken uit uw blogje ! :-)

Nog altijd goed aan het trainen !! Blijven volhouden he

Gepost door: coach mario | 08-05-10

De commentaren zijn gesloten.