16-02-10

Ziek

Ik moest maar heel hard roepen dat ik deze winter nog niet ziek was geweest, zelfs nog geen valling had gehad. En terwijl die woorden uit mijn mond kwamen, was er al een duvels stemmetje dat me waarschuwde dat je zoiets nooit hardop mag zeggen.

God straft meteen, en dat heb ik geweten want zaterdagmorgen werd ik om 5 u gewekt doordat ik een poging deed om te slikken. Precies schuurpapier. Maar voor de rest viel het nog mee. Dus heb ik overdag veel theetjes gedronken en was ik weer chauffeur van dienst voor de volleybal van Robin. (weer gewonnen, trouwens J).

 

Ik was benieuwd hoe mijn zaterdagavond er zou uitzien, nu ik al 2 weken aan een stuk rond 8 uur mijn beddeke had opgezocht. Ik zat in de zetel, en herinner me de begingeneriek van Dieren in Nesten. Het volgende wat ik me herinner was het gekrijs van Carmen in  FC De Kampioenen en Robin die me aanmaande om in bed te gaan liggen ipv in de zetel in slaap te vallen. Als je zoon van 10 jaar zulke raad geeft, moet je die gewoon opvolgen. Geen vragen stellen, gewoon doen. En dus trok ik naar boven op een onchristelijk vroeg uur. 3e zaterdag op rij. Je wordt ouder, mama!

 

Zondag was het hek van de dam, ik kreeg mijn hoofd amper omhoog, snot was plots rijkelijk aanwezig, en mijn ‘huid’ deed zeer. Overal. Gewoon ziek dus.

Hoewel het pas half elf was eer ik boven water was, heb ik het grootste gedeelte van de dag slapend doorgebracht, tussendoor wat thee slurpend, wat koorts metend, wat ellendig wezend.

 

Bezoek aan de dokter maandag, waar ook nog eens bloed werd geprikt voor mijn schildklier. En voor de rest: uitzieken.

 

Ik weet niet wat de werkelijke oorzaak is (die paar kg’s minder of het vele slapen) maar sinds gisteren word ik geplaagd door pijn in mijn hamstrings. Een soort pijn die ik jammer genoeg maar al te goed herken, omdat die pijn me x aantal jaar geleden heeft verplicht om de loopschoenen een half jaar in de kast te parkeren. Ik weet dat ik een hernia heb onder in mijn rug, en dat laat zich meestal voelen als ik eens ‘uitslaap’, maw een paar uurtjes langer slaap dan gewoonlijk. Dan word ik altijd wakker met een pijnlijke rug. Maar eens ik 5 minuten rondhuppel is die pijn weg. Niks aan de hand dus.

Na mijn lange nacht van zaterdag op zondag, was die rug zondagmorgen natuurlijk niet-te-doen, maar ja, aangezien alles op dat moment al zeer deed, kon die rug er ook wel bij.

Jammer genoeg blijft deze pijn nu hangen. Een altijd aanwezige, zeurende, trekkende pijn. In de zetel zitten is pijnlijk, autorijden is pijnlijk, in bed liggen is pijnlijk. Het enige dat helpt is aan de deurstijlen gaan hangen. Op die manier rek ik mijn rug uit en krijgt de zenuw van mijn hamstrings meer plaats en zendt hij geen pijnlijke signalen meer uit.

 

Aangezien lopen er de eerstkomende dag nog niet in zit, kan ik niet testen of dat wel goed gaat. Ik wacht met een heel bang hartje af….

14:22 Gepost door Sandy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Heel snel beterschap gewenst Sandy!

Gepost door: Tiny | 16-02-10

ai ai klinkt nie goe! beterschap!!!

Gepost door: Jess | 16-02-10

duimen maar dat je vlug beter bent...

Gepost door: natalie | 16-02-10

jezelf goed verzorgen! hopelijk niet te lang last van die rug...

Gepost door: Chris | 16-02-10

Verzorg je maar goed en hopelijk komt alles snel terug oké...

Gepost door: Spencerwoman | 16-02-10

Veel beterschap zusje , hoop dat je snel genezen bent en dat de pijn aan de hamstrings snel weg gaat . XxX

Gepost door: jorge | 16-02-10

Join the club!
(maar hopelijk niet te lang)

Gepost door: Bart | 17-02-10

De commentaren zijn gesloten.