07-02-10

Sport? Sport!

Het hele weekend stond in het teken van sport: volleybal, lopen en veldrijden. In die volgorde van tijdsbesteding.

Vrijdagavond was het nog eens tijd voor een ouderwetse intervaltraining op de piste, zij het wel lange intervallen en niet zo snel: 6 x 1 km tegen 11 km/uur. We waren net op tijd klaar toen de piste glad begon te worden door aanvriezende mist. Toch weer goed voor 10,5 km.

Zaterdagmorgen was het volleybal voor Robin in Booischot, en ik was chauffeur van dienst. Tegen half twee waren we terug thuis, met een ticket voor de finale van de Beker van Antwerpen op zak. Als dat geen goed nieuws is! Ze hebben de ouders nochtans laten zweten, want het was bij momenten superspannend!

We waren amper thuis of Mark vroeg of ik zin had om mee naar de Krawatencross in Lille te gaan kijken. Zo gezegd, zo gedaan. Indrukwekkend hoe die mannen voorbijgefietst komen. De adrenaline spat er zo van af! Die gaan echt een uur aan een stuk in het rood!

Ongeveer halfweg koers begon ik een voze vinger te voelen. Ik had nochtans mijn dikste fleece handschoenen aan. Een beetje later 2 vingers van de andere hand. En tot overmaat van ramp kreeg ik last van mijn voeten. Mijn rechtervoet werd gevoelloos. Dansjes en huppeltjes ter plaatse hielpen niet. Na afloop hebben we 40 minuten stevig moeten doorstappen naar onze auto, dus dan is je bloed toch wel een keer rondgeraakt, zou ik denken, maar niet het mijne. Op een gegeven moment tijdens de wandeling bekeek in mijn vingers. Overal blauw-purpere nagels! Niet blauwig, maar echt blauw! En dat in combinatie met geel witte vingers, een schoon zicht, zene! Bovendien blééf mijn rechtervoet gevoelloos.  Enfin, alles hangt er nog aan en het is goedgekomen, maar plezant is anders. Zeker als je met zo’n vingers patatten wil schillen.

Na het avondeten overviel mij hetzelfde allesoverheersende vermoeide gevoel dat ik vorige zaterdagavond ook had. Ik kon me niet wakker houden. Vorige week ben ik er om 20 u ingedoken, gisteren was het toch al 20.30u... Komt misschien door die laatavondfilms van vrijdag. Gisteren ben ik met Robin naar King Kong blijven kijken tot na 12 u, en vorige week was het Armageddon. Niet dat ik die film nog niet gezien had (nog maar een keer of 3 denk ik J) maar ik vind hem zo geweldig van de pot gerukt. Bovendien zitten er een paar pakkende scènes in, en ook al weet ik op voorhand wat er gaat komen, toch biggelen de tranen elke keer weer over mijn wangen. Maar toppunt van al, de scène waarop ik elke keer weer zit te wachten, de scène die de hele film goed maakt, is het moment waarop ze hun tuig niet aan de praat krijgen om terug naar de Aarde te keren, en de kosmonaut met zo’n lekker russisch accent gefrustreerd uitroept: “American components? Russian components? All components made in Taiwan!” Elke keer weer rol ik over de zetel van het lachen. Echt gieren!  Een lach en een traan liggen soms dicht bij elkaar. Bij mij althans ;-)

Vanmorgen was het dan weer volleybal voor Robin, dit keer thuis in Zoersel. En was ik van corvée voor de tap van 10 tot 13 u.  Ook nu hebben ze gewonnen en keerden we tevreden naar huis.

Om 14 u hadden een resem dames van onze club bij mij afgesproken om aan de wekelijkse lange duurloop te beginnen. Vandaag was het 1,5 uur in Z2, met enkele versnellingen op het einde.  En om af te sluiten zijn we om 18 u nog naar de volleybalmatch van Heren 1 gaan kijken.

Voorlopig even genoeg sport gezien…

Ik sluit de week trouwens met een mooi weektotaal af:

Sport januari 2010

21:30 Gepost door Sandy in Training | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Zo deze week ruim 40 km dat liegt er niet om!

Gepost door: Tiny | 08-02-10

2 keer lezen 'k heb je berichtje 2 keer moeten lezen hoor; de eerste keer las ik na 'ik vind hem zo geweldig van de pot gerukt' dat je er ook een 'kakkende scene' in zag. Ok, ok ... ik geef toe, het liegt aan mij, maar toch ...

Gepost door: geert | 08-02-10

hehehe leuk berichtje :-) en gevoelloze voeten; dat ken ik!!! ik heb toch al een paar keer overwogen om moonboots te kopen, maar echt stylish is dat niet (en het past niet zo bij de kleren die ik verkoop ;-))

Gepost door: Jess | 08-02-10

De commentaren zijn gesloten.