02-01-10

Welkom 2010!

Eindelijk zijn de feestdagen voorbij. Werd dat tijd. Ik heb mijn buik -letterlijk- vol van de familiediners. Nu moet ik de knop in mijn koppeke terug omdraaien om terug in de spaarstand te gaan leven eten. Leven doen we niet in spaarstand, hé. Ah nee, leven doen we voluit, met volle goesting en een open geest, genietend van de kleine dingen.

Ik ga geen overzichtje maken van wat ik in 2009 op sportief vlak heb gedaan. Geen zin in. Het belangrijkste dat ik onthouden heb is dat ik dichter bij de magische grens van 2u ben gekomen voor wat de halve marathon betreft, maar dat ik het –alweer- net niet heb gehaald.  The story of my life. Het voorbije jaar heb ik 1510 km afgemaald terwijl ik er in 2008 net iets meer had gedaan: 1544 km.

Dinsdag was ik jarig, en heb ik een hele dag cadeautjes uitgepakt en vrienden en familie op bezoek gekregen. ’s Avonds ben ik zoals elke dinsdag gaan trainen, en hebben al mijn matekes gezongen voor mij! Ik werd er gelijk rood van. Daar moet je dan 38 jaar voor geworden zijn J. Mijn ventje had 2 lekkere cakes gebakken, waarmee ik hen getrakteerd heb.

Als kers op de taart zijn we woensdagavond naar de sauna gegaan, waar we in de Finse sauna verwend werden met een honingsessie en later ook nog een banja-ritueel (zwaaien met berketakken). Omdat het de laatste sauna van het jaar was hadden ze een verrassing voorzien, vertelde men ons. Ik dacht aan een borreltje of iets dergelijks, maar nee hoor, toen we bijna aan het einde van de sessie waren kwamen die mannen met 2 grote emmers met ijswater binnen. Ik vreesde dat ze die óók nog op het vuur zouden gooien – het was nu al vechten – maar dat deden ze niet. Ze sopten de berkentakken in dat ijskoude water en zwierden en zwaaiden er op los! Het ijswater vloog in het rond! Zálig!

Onze oudejaarsnacht hebben we reuzegezellig met vrienden doorgebracht, al etend, drinkend, babbelen en lachend. Meer moet dat niet zijn. Om iets na 2 u lagen wij in ons bedje, dus was het niet zo moeilijk om op Nieuwjaarsdag op tijd uit bed te rollen, de loopkleren aan te trekken en de eerste looppassen van 2010 te zetten. In het gezelschap van mijn matekes hebben we een uurtje losgelopen.

Plannen voor 2009?  Ik zou hier veel kunnen opschrijven, maar iets in mij zegt dat ik beter voorzichtig ben. Dat iets heet “ervaring” geloof ik J Toch waag ik een kleine poging om mijn WENSEN op te schrijven. Dat is nog iets anders dan PLANNEN.

-         die verdomde 2 uursgrens op de halve zou ik echt echt echt willen breken

-         ik zou heel blij zijn met een aantal kilo’s minder. Minstens 5.

-         het zou super zijn mocht ik einde maart er in slagen om 12 km/u te kunnen lopen op de Zandvoort Circuit Run met de mensen van het A-team van de Runner’s World

Maar bovenal, en dat is het allerbelangrijkste, hoop ik samen met mijn familie en vrienden te kunnen genieten van de kleine dagdagelijkse dingen. Het gevoel van geluk dat me kan overvallen als ik helemaal alleen tussen de velden loop en de wereld er prachtig uitziet. Mijn kinderen die -ondanks hun dyslexie- me trots een dictee laten zien met goede punten. De grappen van Philip Geubels die me doen schaterlachen. Het gevoel van dankbaarheid na een wedstrijd dat mijn beentjes mij hebben willen dragen. Onze poes die altijd blij is als ze ons ziet thuiskomen. Het plezier als ik met mijn matekes een stapje in de wereld ga zetten en we ons 20 jaar voelen. Een reactie op mijn blog die mijn hart verwarmt. Wouter die als een echte waterrat al lopend het zwembad induikt en tegelijkertijd 2 ringen uit het diepe bovenhaalt en ze trots toont. Het lezen van een meeslepend boek waarbij mijn ogen niet snel genoeg over de letters kunnen vliegen. Robin die het altijd van me wint in een fietsduel en zijn blozende kaken en de lichtjes in zijn ogen achteraf…..

Het klinkt zo cliché, als we iemand ons een “goede gezondheid” horen toewensen. Maar ik wil er toch even bij stilstaan, dat alles werkelijk begint bij een goede gezondheid. Als alles goed gaat is die gezondheid een vanzelfsprekend iets. We staan er niet bij stil. Maar o wee als er een pees protesteert, of een gewricht lastig gaat doen….Menig loper verandert in geen tijd van een vrolijke clown in een chagrijnig stuk verdriet. Ik bijvoorbeeld J En dan gaat het nog maar om iets onnozels als een blessure. Laat staan dat er iets serieus aan de hand zou zijn. Pas dan gaan we waarderen wat het betekent om echt gezond te zijn.

Dit gezegd zijnde, wens ik al mijn lezertjes een heel fijn en gezond 2010!

2010

 

16:02 Gepost door Sandy in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Fijn weekend. Allerbeste in 2010

Gepost door: Patricia | 02-01-10

ook een fijn en vooral gezond 2010 voor jou en je gezin!

Gepost door: zoet | 02-01-10

Groot gelijk zus!! En voor julie hetzelfde zou ik zeggen.Moet ook toegeven dat ik toch al een paar keer verschoten ben van uw schrijverstalent , ge kunt het schoon neerpennen mijn gedacht .
XXX

Gepost door: jorge | 02-01-10

Ook daar kun je van blozen als je een compliment krijgt van je broer. Hij heeft helemaal gelijk. En wat je zegt. Gezondheid waardeer je pas als je het niet bezit. Dat het voor jou een jaar mag gaan worden waarin al je wensen waar worden.

Gepost door: Tiny | 02-01-10

Mooi gezegd, ik denk dat dat het begin is van geluk, gewoon gelukkig kunnen zijn om dagelijks dingen, en vooral gelukkig zijn met wat je hebt en niet ongelukkig zijn om wat je niet hebt!!
Maak er maar een mooi jaar van, maar dat komt wel in orde hé!!

Gepost door: Wendy | 02-01-10

't is inderdaad als je zelf of mensen uit je omgeving ernstig ziek zijn, dat je die loopblessures of andere kleine ergernissen in de juiste proporties begint te zien en dan blijken dat vooral luxeproblemen te zijn ;-)
Ik wens je in ieder geval een super en zorgeloos 2010 toe en ook dat je die magische 2u-grens op de halve marathon eens mag halen (en als het niet lukt...dat je dan toch volop van die halve marathon kan genieten, want je kan tenminste lopen hé (en dat kunnen veel mensen helaas niet zeggen)...).

Gepost door: Ruthje | 02-01-10

wensen net gelezen bij Kees de loper en misschoen nog het mooiste wat je iemand kan wensen: ik wens je al het goede toe!

Gepost door: geert | 02-01-10

Wat heb je dat weer prachtig verwoord Sandy ! Ook aan jou en je gezin het allerbeste toegewenst, en een goeie gezondheid op de eerste plaats :-)

Gepost door: Chris | 08-01-10

Ik wens je al wat er te wensen valt , maar meer dan een goede gezondheid heb je niet nodig ! Al het bijkomende zoals het breken van je pr's zal dan wel inorde komen !
Je had vorig jaar al bijna je 2 u grens , dus zal het dit jaar zeker lukken ! Veel succes in elk geval !!

Gepost door: coach mario | 13-01-10

De commentaren zijn gesloten.