14-12-09

Tweede bijeenkomst A-team

A-teamHet was een erg leuke tweede bijeenkomst met het A-team de voorbije zaterdag.

We kwamen wat later toe door file onderweg, dus hop hop hop, omkleden en bij Carlien op de weegschaal. Meten is weten! Zoals verwacht was er niet veel af, maar de impedantiemeter wist wel te vertellen dat ik dubbel zo veel vet kwijt was als het gewichtsverlies deed uitschijnen. Waarom zag ik dat niet aan de weegschaal? Omdat ik meer vocht vasthield. Dat was eveneens duidelijk te zien. Dus al bij al was ik toch nog content. Verder alleen maar tevreden gezichten bij de andere teamleden, met uitzondering van Herman die met een blessure kampt.

Daarna gaf René ons uitleg over het belang van onze “core stability” en moesten we de nodige oefeningen doen, oa met een zitbal. Het zag er allemaal makkelijk uit toen hij het voordeed, maar zelf doen is toch nog iets anders.

Na de lunch gingen we lopen. Zelfs Rob en Ramiro liepen mee. Op naar de Utrechtse Heuvelrug! In het bos was het prachtig om te lopen. Rob liet ons al spelend opwarmen. Elke keer als hij “ja” riep, moesten we met onze rechterhand de grond raken (al lopend). Natuurlijk riep hij op een gegeven moment “nee” en toch dook iedereen naar de grond. Fout bezig J

We kwamen op een mooi (vals plat) pad met in de verte een heuse heuvel. Wow, wat een klim! Daar kunnen de bergskes van Westmalle niet tegenop! Onderweg stonden om de zoveel meter paaltjes. We moesten in hoger tempo van paaltje 1 naar 2 lopen en dan rustig terug. Dan van paaltje 1 naar 3 en weer terug. Zo elke keer verder tot we het paaltje boven op de heuvel bereikt hadden. En dan deden we de hele mikmak in de omgekeerde volgorde. Een heftige training maar mensen, wat deed het deugd om nog eens hard te lopen! Wat deed het deugd om nog eens diep te gaan! Net zoals Jess onlangs zo mooi schreef: om te voelen dat je leeft moet je af en toe eens doodgaan!

spinningNa het lopen gingen we spinnen. Ik was best nieuwsgierig want had dit nog nooit gedaan. De instructeur vertelde dat we er een sessie van 45 minuten van gingen maken. Na een 5-tal minuten stonden mijn dijbenen op ontploffen. Pfff, 45 minuten zou ik dat nooit volhouden! Maar toen ik mijn weerstand wat hoger draaide, ging het gek genoeg makkelijker om al rechtstaande te fietsen. Ah ja, denk niet dat je af en toe eens moet rechtstaan, nee hoor, af en toe mag je eens gaan zitten voor 2 minuten om wat te drinken en met de handdoek je zweet af te vegen, maar dan is het opnieuw volle bak gas geven! Rechtstaan op die pedalen!

Spinnen is echt leuk. De instructeur zei ons het ritme van de muziek te zoeken en dat te volgen, en inderdaad, eens je de beat vasthad kon je jezelf volop laten gaan. Het heeft veel weg van lopen, vind ik: je voelt je hart pompen, je weet dat je aan het afzien bent hoewel je je gehijg niet kan horen door de luide muziek, je zet je verstand op nul en gewoon stoempen, stoempen, stoempen! Tot je – zoals ik – je ogen dichtdoet en volledig in de muziek opgaat. In trance is het nog niet, maar ’t scheelt toch niet veel J Voordeel van een spinningfiets is dat je nergens tegen kan rijden, hé.

Amai. Goed getraind, moet ik zeggen. Het deed deugd!

Na de douche hebben we nog wat nagepraat bij een tasje thee - ik bedoel een kopje thee- en hebben wij Vlamingen onze Noorderburen nog wat taalles gegeven. Carlien vond het hilarisch dat wij altijd spreken over bloed “trekken”. Die hollanders stellen zich daar de meest gruwelijke praktijken bij voor. In Holland spreekt men over bloed “afnemen”.

ik zie je graagIemand moest lachen met onze uitspraak “Ik zie je graag”. Als ze dan toch een vreemde taal aan het leren waren, heb ik ze geleerd hoe je dit echt echt moet zeggen, namelijk “ik zien a gère”. Dat kregen ze helemaal niet over hun lippen J

Rob heeft me beloofd om de trainingen wat pittiger te maken, dus ik kijk uit naar het eerstvolgende schema! En ondertussen doen we verder zoals we bezig waren. Traag maar gestaag.

21:59 Gepost door Sandy in A-Team | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

We zeggen het soms wat verschillend maar in grote lijnen verstaan we elkaar.

Gepost door: Tiny | 14-12-09

jeugdig ik train een voetbalploeg van 8-jarigen, en bijna wekelijks herhaal ik dat 'nee'-grapje ... leuk om te zien dat jullie er met al jullie gebundelde levenswijsheid ook nog altijd intrappen:-)
Bekijk 't zo: je vetpartikeltjes worden met rasse schreden uit je getrainde body gezwierd, maar de jeugd blijft je bij :-))

Gepost door: geert | 15-12-09

Me volle goeste Zo te lezen hebben jullie er allemaal veel zin in, of om het in 't Vlaams te zeggen : de goeste is er! Doe zo voort.

Gepost door: Sven | 15-12-09

Amaai, dat was nogal een trainingsdag!! Je bent dus blijkbaar wel veel afgevallen, vervelend dat dat op de weegschaal niet duidelijk te merken was. Ik heb ook zo de neiging om ééns in de maand een paar kilokes bij te komen, is dan ook gewoon vocht en na een paar dagen zit ik terug op mijn normale gewicht, zal iets hormonaals zijn denk ik.
Kijk al uit naar de runners dees week!!!

Gepost door: Wendy | 16-12-09

Dat met die paaltjes lijkt me een leuke training te zijn geweest. Bedankt om dat te delen. Ook eens proberen.

Gepost door: Bart | 16-12-09

amai hevig dagje daar!!

Gepost door: Jess | 16-12-09

Zitbal Sandy,

Als ik het woord zitbal lees, denk ik onmiddellijk aan die scene uit Het Eiland. Hoop dat jij geen Guido was op deze bal :-)

Gepost door: Luk | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.