02-12-09

Trop is teveel

Zucht, zucht, zucht. Ik ben moe. Ik heb er daarstraks moeten over nadenken van wanneer het geleden was dat ik nog eens 5 minuten rust heb gehad: dat was vorige week donderdagnamiddag.  Sindsdien was elk moment opgevuld met één of ander activiteit. Leuke dingen, dat wel, maar soms wordt het gewoon te veel. En trop is teveel, zei Vandenboeynants, nietwaar?

Zaterdag heb ik meegedaan aan een 5 km-wedstrijdje in Lier. De eerste km’s liepen we naast het water met de sterke wind pal op kop. Daarna hadden we gelukkig wind mee en ging de snelheid ook een beetje omhoog. Resultaat: 26 min en 23 sec. Daar was ik niet ontevreden mee. Ik had totaal geen idee wat te verwachten, na 1 maand training met enkel trage loopjes en nul komme nul interval. Ik ben –op aanraden van Rob Veer- niet tot het uiterste gegaan maar heb wel goed doorgelopen. Ik kon nog lachen aan de aankomst. Stond dus niet bijna kotsend aan de finish zoals vorig jaar (toen liep ik wel 25 min).

Sandy Lier 28nov09

Voor de wedstrijd viel de regen met bakken uit de hemel. Het waaide hard, wat maakte dat de gevoelstemperatuur ook zakte. Al koukleumend vraag je je dan wel af, wat je daar toch staat te doen. Ik kon alleen maar denken: straks sauna, straks sauna, straks een héérlijk warme ontspannende sauna.

En die sauna – die al ettelijke weken gepland stond, maar waar altijd iets tussenkwam – heeft ook enorm veel deugd gedaan. Tijdens de 2e opgietsessie in de Finse sauna moest ik op een gegeven moment mijn handen tot vuisten maken, omdat de hitte pijn deed aan mijn vingernagels toen de man mijn zijn handdoek mijn richting uitwapperde. Kan je je wel voorstellen dat er nog andere lichaamsdelen beschermd moesten worden J. Het was amper uit te houden en het zweet gutste er af. Maar we zijn geen watjes, en zaten de sessie helemaal uit. Al stomend en snakkend naar lucht werden we dan buiten gelaten, waar ik me plat in een stoel legde en de regen verwelkomde. Elke druppel voelde als een speldeprik, maar de verkoeling deed deugd.  Dat opwarmen en afkoelen is inspannend maar tegelijk ook geweldig ontspannend. De nacht na een sauna slaap ik dan ook altijd ontzettend diep.

Spijtig genoeg was er mij geen lange nacht gegund, want Robin had zondagmorgen een volleybalmatch. Na de middag ben ik nog gaan lopen met Lieve. Rob had op de planning geschreven: “niks of een half uurtje loslopen”. Ik heb er 1,5 uur van gemaakt. Maar op ’t gemakske, hé. Ik wilde wat extra calorieën verbranden want de weegschaal was sinds vrijdag niet meer vriendelijk voor mij. Verdorie toch. Doe ik nog zo mijn best en toch geen resultaat. Tenminste,  niet het gewenste resultaat. J

Sinds begin november heb ik elke week gemiddeld 4,5 uur gelopen. Ik hou me braaf aan het eetschema. Ik geef toe dat er af en toe een zonde wordt begaan, maar vaak ook eindig ik de dag met minder opgegeten calorieën dan toegestaan. We zullen maar volhouden, zeker? Maar het is toch ferm frustrerend om te merken dat je inspanningen niet beloond worden.

Voilà, ik heb mijn gal weer even kunnen spuwen, het hart is weer wat lichter geworden, en dan kunnen we er weer tegen, hé. Dadelijk nestel ik mezelf in de zetel en ga ik een hele avond niks doen. Hebben jullie dat goed gelezen en begrepen? IK GA NIKS DOEN! Hééééélemaal niks! Noppes! Nul! Nada!

See you!

19:38 Gepost door Sandy in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb voor vanavond exact dezelfde plannen, en als ik daar vandaag niet mee klaar geraak, doe ik morgen gewoon verder!

Gepost door: Bart | 02-12-09

Geniet van de rust!! Mooi aant trainen, ben eens benieuwd naar de vorderingen.

Gepost door: Wendy | 02-12-09

Tja...als Rob zegt niks of een half uurtje en jij loopt het drievoudige;- Snap ik dat je moe bent!

Gepost door: Tiny | 02-12-09

Niet tot het uiterste gaan en zonder intervaltrainingen, wel dan heb je toch een mooie tijd neergezet!

Gepost door: Spencerwoman | 03-12-09

goe bezig kweetet kweetet, het is verleidelijk maar luister toch maar naar Rob, het A-team is geen sprint maar eerder een marathon dus lang termijn denken...maar hey je zie wel goe bezig wi.

Gepost door: marnix | 03-12-09

Lier Lier in december gaat ook niet lukken, ben dan voor een weekje met vakantie!
Wanneer is de volgende, die hou ik dan vrij....

Gepost door: Geert | 03-12-09

yeah af en toe relaxen is zaaaalig

Gepost door: Jess | 04-12-09

Knappe wedstrijd en een mooie tijd. proficiat

Gepost door: Herman | 07-12-09

De commentaren zijn gesloten.