08-11-09

Herfst

Zijn er nog mensen die problemen hebben om op mijn blog te geraken? Chris meldde me dit al enkele keren. Ik heb zelfs niets gewijzigd, dus ik zou niet weten waar het probleem zich situeert.

 

Ondertussen zijn we alweer enkele dagen verder. Vrijdagavond geen intervallen, zoals gewoonlijk, maar nog altijd een rustig loopje van 45 minuten. Ja, het schema neemt een heel zacht aanloopje. Niks intensief, niks interval, niks gepuf, niks gehijg J

Ook vandaag was het 1 u15 min. lopen in Z2, in mijn geval tussen de 140 en 150 hartslag. Piece of cake.

We hadden met enkele Dallers afgesproken om het parcours van onze zomertoer nogmaals te lopen, zonder de bergjes echter want die drijven de snelheid en dus ook hartslag, altijd op.

Gelukkig was onze gids, Dirk, erbij. Die kent niet alleen alle achterafstraatjes in zijn eigen dorp, blijkbaar ook elke boom en elk paadje in het bos want we zijn niet verloren gelopen. Merci Dirk!

 

De eerste km bleef mijn hartslag rond de 135 zitten. Ik checkte mijn hartslagmeterband want dat leek me vrij onwaarschijnlijk. Ons tempo was wel vrij rustig, maar het was al efkes geleden dat ik nog ergens in de 130 had gelopen. Tja, dan zat er niks anders op dan het tempo wat op te drijven, hé? Eens we in het volle bladertapijt aan het lopen waren en de knieën dus sowieso wat hoger gehoffen moesten worden om onzichtbare wortels te vermijden en om niet in het bladertapijt weg te zakken, ging de hartslag automatisch wat hoger. Maar het bleef binnen te perken.

 

herfst4Het was trouwens zalig weer om te lopen. En mooi! Het zonnetje scheen ons vriendelijk toe en in het bos met al zijn herstkleuren was dat echt prachtig. Zo heeft elk seizoen zijn charmes, als je maar hard genoeg zoekt J en als je het wil zien, natuurlijk.

Ik kan er trouwens ook geweldig van genieten als het buiten pijpestelen regent, en ik zalig warm knus in mijn bed lig. Als ik de druppels op ons dak hoor beuken, en de regen zachtjes in de goten naar de afvoerpijpen hoor lopen (dat maakt zo’n kabbelend geluidje)…mmm, dat vind ik echt fijne momenten.

 

Dat doet me denken aan mijn zesde jaar middelbaar. Ik zat altijd met een jongen uit mijn klas in de bus. Als het vrijdagavond regende terwijl we naar huis reden, dan maakte mij dat altijd blij. Vraag me niet waarom, maar ik vond dat echt zalig. Regen op een andere weekdag deed me niks, maar vrijdagsavonds vond ik dat zo…tja, ik weet het niet. Precies of alle puzzelstukjes vielen ineen. Hij heeft me zo ongeveer elke keer zot verklaard en me in alle talen duidelijk gemaakt dat ik iets mankeerde, maar ik kon alleen maar lachen. Ik vond dat magnifique, regen op vrijdagavond J

Tja, wat kan ik ter mijner verdediging aanvoeren? Dat er ook toen al een hoek af was bij mij. Volstaat dat? J Waarschijnlijk niet, zeker? Allé, kom, laat jullie maar gaan, zeg het maar J

 

chocolade1Sebiet ga ik nog een stukje fruit eten en mezelf een lekkere warme tas thee maken. En dan, voor ik me in de zetel nestel om Witse te gaan zien, ga ik in de berging naar het pak chocolade. Pure chocolade. Zo’n lange blok waar je reepjes van kan afbreken. En dan breek ik daar zo’n zalig lange reep af en geniet van het knakkend geluidje. En dat installeer ik me in de zetel, mijn tasje thee in de buurt en de chocolade bij de hand. En dan knabbel ik minuscule stukjes van die reep af en laat elk stukje in mijn mond smelten. En genieten dat ik dan doe!! Dat heeft gene naam. Het duurt zeker een half uur voor die reep op is. Lekker, lekker, lekker!

 

Ja, het mag!! Het mag van Carlien! Het mag zelfs elke dag! Nogal een A-team waarin ik verzeild ben geraak, hé! ;-)

20:45 Gepost door Sandy in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Genieter!!Het zij je gegund!!

Gepost door: Tiny | 08-11-09

bewijs 't is weeral bewezen: de combiantie chocolade - Witse brengt je hartslag omlaag!
ps: je blog is perfect bereikbaar: E19, afslag 22 en je bet er ...

Gepost door: geert | 09-11-09

Levensgenieterke!!! Heb ook geen problemen gehad om jouw blogje te bereiken hoor, leuk dat je chokolade mag eten :-).

Gepost door: Wendy | 10-11-09

Die carolien lijkt me een toffe raadgeefster . Eentje die ik voor mezelf ook graag zou hebben .
Veel succes verder !!

Gepost door: coach mario | 10-11-09

chocolade Een half uur over een reep chocolade .. zooo lang ...

Gepost door: Edith | 11-11-09

't zal aan mij liggen precies. Vanmiddag (op het werk tijdens pauze!!;-)) kon ik er weer niet op.
Oh, je krijgt gewoon het water in de mond als ik je over chocolade en eten hoor spreken! ;-) Ben reuzebenieuwd naar de nieuwe Runner's, dat het maar vlug december is !

Gepost door: Chris | 13-11-09

De commentaren zijn gesloten.