31-10-09

De eerste bijeenkomst van het A-team

Gisteren heb ik kennis gemaakt met de andere A-teamleden. Om 8 u had ik afgesproken om Herman uit Mol op te pikken in Arendonk en dan zouden we samen richting Amerongen rijden. Aangezien ik Herman enkel nog maar per mail “gespoken” had, was het een beetje afwachten hoe het contact zou lopen. Maar dat ging heel vlotjes. Op de terugweg vertrouwde hij me toe dat hij voor alle zekerheid een ‘Runners’ had meegenomen voor het geval ik eerder een zwijgzaam type was, dan had hij toch iets te lezen onderweg. Maar ik ben er zeker van dat de brave man zijn oren tuutten toen ik hem om 19,30 u terug afzette. De Runners mocht onderaan in de tas blijven J Hij is huisarts en al pratend kwamen we van het ene onderwerp op het andere. Ik heb hem gisteren vragen gesteld tot en met. Hij kan alles zeer duidelijk en voor een leek verstaanbaar uitleggen. Zowel fysieke als mentale kwesties kon hij uit de doeken doen. Ik heb wreed veel bijgeleerd van deze innemende man!

Rond 10 uur kwamen we in Amerongen aan, en konden we kennis maken met onze begeleiders en de andere teamleden. In het begin was het nog een beetje onwennig, maar dat duurde niet lang. We mocht al dadelijk nieuwe loopkleren gaan passen en dan volgde er een voetanalyse en mochten we loopschoenen gaan proberen. Mooie spullen allemaal!

Ieder om beurt passeerde bij René voor bespreking van eventuele blessures of lichamelijke mankementen. Blijkt dat de pijn aan mijn voetboog voortkomt uit een minder beweeglijk heupgewricht. Toen ik op de tafel lag, draaide hij mijn ene been vrij gemakkelijk in één richting, maar met dat andere been kon hij niet hetzelfde doen. Heel raar. Een paar beurten bij de kinesist zou de heup moet losmaken en eventuele ergere blessures moeten voorkomen.

Al vrij snel kwam het voor mij gevreesde moment: op bespreking bij Carlien, met andere woorden: op de weegschaal….pff, ik ga het hier niet eens neerschrijven. Koop de Runner’s van volgende maand maar als je het wil weten J Ook volgde een test waarmee de lichaamssamenstelling werd gemeten. We kregen op een blad papier zwart op wit afgedrukt hoeveel kilo vet ik meedraag. Echt, dat wil je niet weten. Dat wil je gewoon niet weten. Je komt niet toe met 2 emmers, nog niet bijna. Jawadde.

’s Middags waren er broodjes en daarna, tadaaaa…..de fotosessie. Ik ben echt eens benieuwd wat het resultaat zal zijn. Het weer was in elk geval schitterend. Er waren enkele ‘verplichte’ foto’s, waaronder ééntje waarbij ons vestje uit moest en we dus in loopbroek en loopshirt gefotografeerd werden. Tel daar een windbriesje bij, waarbij de kleding lekker tegen elke ronding werd geblazen, en het Michelin-mannekes-effect is compleet. Jakkes.

Eens we terug in het centrum waren, verzamelden degenen die klaar waren rond de tafel. Lekker tasje thee en tateren maar. Iemand van het sportcentrum had tegen Ramiro gezegd dat we “helemaal niet zo zwaar” waren. Daar hebben ze natuurlijk wel rekening mee gehouden bij de selectie. Om 10 kg af te vallen door middel van te lopen, moet je wel in staat zijn om te lopen. Nu eerlijk gezegd: van sommige A-teamleden vond ik ook helemaal niet dat ze te zwaar waren. Stevig, dat wel, maar ik zou nooit gedacht hebben dat sommige mensen xx kg wogen, als het niet zwart op wit op papier had gestaan. Ik zou hen veel lichter ingeschat hebben. Bovendien vond ik ook niet dat bij sommige 10 kg af moest. In mijn ogen waren ze perfect zoals ze waren, maar ja, ik hou dan ook van een “goeie pak” ipv een mager lijf J

Herman en Rob wisten te vertellen dat onderzoek had uitgewezen dat bij vermagering, niet het aantal vetcellen afneemt maar elke vetcel kleiner van formaat wordt. Het aantal blijft dus gewoon gelijk. Vroeger werd aangenomen dat vet gewoon als reserve in een lichaam werd opgeslagen, en verder geen functie had. Nu blijkt dat die vetcellen wel degelijk actief zijn. Zo zouden ze 2,5 tot 7 jaar (!) na het afvallen, signalen blijven uitsturen naar het lichaam waarbij getracht wordt opnieuw dat zwaarder gewicht te bereiken. Het is dus geen kwestie van efkes karakter te tonen om wat kilo’s kwijt te spelen, maar wel om dit heel lang vol te houden, cq een manier van eten/bewegen te vinden die het goede gewicht in stand houdt.

Ook kwamen Carlien en Roselie (de hoofdredactrice ad interim) af met een verhaal over één vraag die wel effect sorteerde: voor je iets in je mond steekt moet je jezelf de vraag stellen “WAT LEVERT HET ME OP?” Roselie vertelde dat ze 15 jaar geleden zelf haar overgewicht was kwijtgeraakt en nooit meer was bijgekomen. “Ik ben niet echt een zoetebek. Op een gegeven moment was er iemand jarig en trakteerde met gebak. Omdat het er lekker uitzag en iedereen het opat, at ik mee, maar plots realiseerde ik me dat ik dat eigenlijk niet eens ECHT lekker vond, terwijl het me wel een overdaad aan calorieën opleverde. Vanaf toen geef ik enkel toe aan iets wat ik echt, echt lekker vind.” Een hele goede tip vond ik. Ook die vraag “wat levert het me op?”, zal ik mezelf stellen als ik in verleiding wordt gebracht door één of andere caloriebom. 2 minuten genot in de mond mag toch niet opwegen tegen een teveel aan kilo’s, hé?

Enfin, het begin is gemaakt. Vanmorgen ben ik al een mooi toerke gaan lopen, want de vrijdagavondtraining is er bij ingeschoten, en morgen voorspellen ze bakken regen.

See you!

 

20:52 Gepost door Sandy in A-Team | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Ik ga het in de volgende Runners wel lezen. Leuk dat je in het team zit.

Gepost door: Tiny | 31-10-09

Leuk !! Ik ga dit met groot plezier volgen.

Gepost door: Bjorn Paree | 01-11-09

Miep miep zoef Sandy,

Jij hebt in ieder geval goed nagedacht op welk forum je deze tekst hebt geplaatst. Mocht dit op de MMZ geweest zijn, hadden de reacties op bepaalde formuleringen en zaken heel uitgebreid geweest :-)) maar nu zal men heel veel denken. Hou je al maar vast voor de dinsdagtraining, het zal heel gezelllig worden.

Gepost door: Luk | 01-11-09

@Luk: op mijn eigen blog mag ik de zaken formuleren zoals ik wil :-)
Alhoewel ik me afvraag wat ik nu weer verkeerd gezegd kan hebben. Ik zal het vast wel horen dan. Jullie kennende....

Gepost door: Sandy | 01-11-09

Ja Sandy, ik heb veel geld over voor de volgende editie van Runner's. Is benieuwd hoeveel ik er naast zit...
Zeg en wat was dat daar allemaal na jullie training van zaterdagmorgen in Westmalle ?

Gepost door: Guy | 01-11-09

Runners Ik kijk al uit naar de nieuwe Runners. Moet wel een ernorme belevenis zijn.

Gepost door: Edith | 01-11-09

@Guy: gewoon stom geweest: gaan lopen zonder de sleutel van het lokaal mee te nemen "want wie komt er hier nu"? En dit tegen de raad van Luk in...Toen we terugkwamen was de deur op slot. Daar stonden we zonder sleutel vd deur, zonder GSM, zonder autosleutels! Dus ik had toch naar Luk moeten luisteren, maar dat moet je hem niet zeggen, hoor :-)

Gepost door: Sandy | 01-11-09

Geweldig toch en top dat je bent uitgekozen voor dit avontuur.
Het zal zeker slagen en je zal veel meemaken.
En hardlopen op de race baan van Zandvoort, echt gaaf en vlak bij mij in de buurt.
Veel sucses en zal je volgen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 02-11-09

Ik ben er ook benieuwd naar ! En ik heb just weer 3 garnaal kroketten op ! Teju wa ben ik boos op mezlf nu ! Ik wil afvallen en ......lukt niet voor 100 % .
Maar jij gaat slagen ! Zeker weten !!

Gepost door: coach mario | 02-11-09

Leuk om te lezen dat je bij het A - team zal behoren. Altijd spannend om de verhalen van het team in Runner's world te mogen lezen. Het zal een ervaring worden die je loopenthousiasme en loopwijsheid enorm zal verrijken. Alvast veel succes hierbij.

Gepost door: CT | 03-11-09

De commentaren zijn gesloten.