18-10-09

The A-team

logo A-team
Allé vooruit, hier gaan we dan….tatarataataaaaaaaa….ik ben geselecteerd voor het A-Team van Runner’s World! Yes, yes, yes!!!

Ik had vorige maand al vrij snel mijn kandidatuur ingestuurd toen ik in het tijdschrift las dat ze 7 kandidaten zochten om onder begeleiding 10 kg af te vallen, met als kers op de taart een wedstrijd in Zandvoort in maart 2010. Ik kreeg 100 woorden om mezelf voor te stellen. Dat is begot weinig, zenne! Ik heb nogal moeten schrappen, want eens ik op dreef ben…. Maar allé, het was afwachten tot vorige vrijdag want dan zouden de namen van de geselecteerden op de website bekend gemaakt worden.  Donderdagnamiddag was ik nog één en ’t ander aan het regelen voor ons ledenfeest, ik stond in een winkel met een bijna platte GSM, toen ik telefoon kreeg van een onbekend nummer. Een man met een nederlandse tongval stond me te woord. Hij had zijn naam nog maar amper uitgesproken toen ik al besefte: “Yes, ik ben erbij!!!” Nog even afwachten natuurlijk of het echt zo was, en even mijn klep dichthouden zodat de brave man zijn verhaal kon doen. Maar ja, hoor. Ik was geselecteerd uit 407 kandidaten! Ik was in de wolken. Een nieuw doel! Dat kon op geen beter moment komen, zo vlak na de halve van Eindhoven. En eindelijk zou ik eens komaf maken met dat overgewicht! Jihaa!! Maar dan plots kwam het besef: “Oh shit, heel lopend en lezend België en Nederland gaan wel te weten komen hoeveel ik weeg. Dat gaat zwart op wit gedrukt staan…..” Dat was efkes “klets boem-gewijs” met de voetekes terug op de grond, zo een beetje het gevoel van naar de slachtbank geleid te worden, maar een beetje later hing ik al terug in de wolken. So what? We gaan aan dat gewicht werken, en ondertussen nog wat sneller worden. Nah! En binnen een half jaar zal het resultaat wel zichtbaar zijn!

Een grotere stok achter de deur is echt niet mogelijk, hé? Als ik de komende maanden moeilijk kan weerstaan aan de chocolade, hoef ik maar te denken aan al die lezers en dan zal de zin me wel vergaan, hoop ik. Beetje karakter kweken, hé J

Gisteren na ons ledenfeest (eigenlijk vannacht) waren we nog met een paar mensen iets gaan drinken en heb ik het verteld van het A-team. Net zoals vorig jaar toen ik met het schema van onze coach Mario begon, waren er ook nu al direct kandidaten die wilden aansluiten. Dat apprecieer ik echt. Dan hoef ik niet in mijn eentje de trainingen te doen. Allé, we zullen afwachten, hé, want ik kan me voorstellen dat er voornamelijk op hartslag gelopen moet worden, en dan is het voor sommigen al eerder wandelen ipv lopen. Ach, we zien wel.

Toen ik dan toch bezig was met mijn “bekentenissen”, kwamen er nog meer bekentenissen van mijn matekes:

-“ik vond eigenlijk dat je de laatste tijd moeilijker liep”

- “je had een minder vlotte looppas”

- “ja, je kreeg je voeten zo precies niet goed meer omhoog”

“JA ZEG MANNEKES, ’T IS AL GOED, HE, IK HEB HET GESNAPT, ZENNE!!!”

Er zijn grenzen aan wat ik wil horen, hé J  Ik voel me zelf maar al te vaak een logge olifant die toch moeite doet om de ene poot voor de andere te zetten, dus ik weet zelf best dat ik niet de looppas van een slanke ranke hinde heb. Elk uitstalraam dat ik voorbijloop vertelt me hetzelfde.  En dan zijn er van die wedstrijdorganisaties die foto’s maken van hun deelnemers, of erger nog, van die filmkes aan de finish…. Afgrijselijk gewoonweg. Echt, ik kan dat niet aanzien J

Soit, dat was dus het grote nieuws. Voor de trainingsschema’s worden we begeleid door Rob Veer, voor alles wat met voeding te maken heeft door Carlien Harms, en dan is er ook nog fysiotherapeut René van Engelen, Vrijdag 30 oktober is de grote kennismakingsdag in Aart Stighter’s Sportcentrum in Amerongen. Ik kijk er echt naar uit. Ik ga ook op geregelde tijdstippen mijn zegje doen op het forum van Runner’s World. En jullie kunnen het reilen en zeilen van het team natuurlijk volgen in het tijdschrift zelf. Ik vermoed dat er de komende maanden telkens wel een stand van zaken wordt gegeven.

To be continued….

 

20:45 Gepost door Sandy in A-Team | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

amai zeg....tof...héél véél succes gewenst.

Gepost door: natalie | 18-10-09

Tjee...Sandy wat leuk voor je. Je gaat begeleid worden door het neusje van de zalm van wat er in Nederland voorhanden is.

Gepost door: Tiny | 18-10-09

Wauwkes!!! En bk (bekende runner) onder ons, ben zo blij voor jou!!

Gepost door: Wendy | 18-10-09

A-team Schitterend nieuws, Sandy, we gaan je avonturen nu alleszins op de voet volgen.
The A-team is het vervolg op het Dreamteam.

Je gaat zeker uitstekend begeleid worden, sukses gegarandeerd.

Ps : doe de groeten aan Rob Veer

Gepost door: frank spencer | 19-10-09

Leuk... Tja dit jaar geen Dreamteam maar een A-team. Jammergenoeg kon ik me niet inschrijven, 10 kg eraf zou niet mooi meer zijn.
Rob Veer is een professionele trainer waarvan je veel zal opsteken en natuurlijk is er ook die voedingsdeskundige.
Ik kijk al uit naar je verhalen en ervaringen...

Gepost door: Spencerwoman | 19-10-09

maateke, we weten toch allemaal al hoeveel jij weegt: 10 kilo meer dan binnen een half jaar!
Voilà: simpel!

Gepost door: geert | 19-10-09

Leuk dat je enthousiast bent. Heb het gelezen maar vond 10kg in 6 maanden geen echte uitdaging. Wens je uiteraard al het succes toe en ga alles zeker volgen.

Gepost door: Bjorn Paree | 19-10-09

knap ! van 59 kg naar 49 kg .....moet kunnen ! je zal er in elk geval veel beter van worden ! veel succes allemaal !!

Gepost door: coach mario | 19-10-09

Da's leuk! Ik wens je heel veel succes en met zoveel medelevers gaat het vast en zeker lukken.

Gepost door: Monique | 20-10-09

De commentaren zijn gesloten.