30-08-09

Landlopersjogging Wortel

Ik moest toch even bekomen van ons avontuur aan zee. Niet alleen van de gebeurtenissen zelf, maar ook van de commentaar die ik achteraf van mijn matekes heb gekregen. Plots kreeg ik bijnamen als “de redder”, moest niemand zich nog zorgen maken als ik in de buurt was, en kreeg ik zelfs vragen om me Pamela-Anderson-gewijs in een oranje badpak te hijsen. De fantasie van sommigen is niet te schatten J

 

Wat hebben we de voorbije weken zoal gedaan op sportief vlak?

Vorige week dinsdag de bergjes, woensdag een 9 km-wisselloop in de hitte – puffen geblazen!-, vrijdag piramide-interval, en zondag een traaaaage duurloop van 14 km.

 

Vorige zaterdag waren we met onze kliek Antwerpen gaan onveilig maken op het Bollekesfeest. Al gauw hadden we gezien dat we onze buikjes niet konden vullen met de proeverijen, dus zijn we tapas gaan eten bij de Spanjaard, waar zelfs echte flamenco-danseressen hun kunsten toonden. Olé! Tegen alle verwachtingen in, heb ik geen last gehad van het late (vroege) aankomstuur. Meestal moet ik dat de volgende 3 dagen bekopen. “Je wordt ouder, mama!” J

 

Deze week hebben we dinsdag ook de bergjes gedaan, maar een stukje aan de uitloopronde aangebreeën, zodat we 13 km in totaal hadden gedaan. Woensdag een klein toerke van 5 km loslopen, om dan vrijdag te knallen in de Landlopersjogging in Wortel.

Vorig jaar heb ik daar mijn snelste wedstrijd met het beste achteraf-gevoel gelopen. Een dikke 9 km aan 11,3 km/u.  Aangezien in nu 5 kg meer moet meedragen in vergelijking met vorige zomer, was ik absoluut niet zeker om die snelheid te halen. Of zelfs maar in de buurt te komen.

De coach had op het schema geschreven dat deze wedstrijd het hoogtepunt was om naartoe te werken qua snelheid deze zomer:  5’ 10” tot 5’ 20” per minuut, zijnde 11,5 tot 11,3 km/u.

Samen met Dirk en Inge zou ik de 9 km doen. Luk, Nancy en May hadden de 6 km gekozen.

Vanaf het begin zag ik dat mijn hartslag zich keurig gedroeg: ik haalde zelfs nog geen 170, en dat terwijl we toch boven de 11 km/u liepen. Ik was blij dat Dirk voor mij liep, want hij is een perfecte haas, en kan perfect een gelijkmatig tempo lopen. Ook nu ging de wedstrijd heel goed, niet te warm, maar wel veel wind. In het bos hadden we daar nog niet zo veel last van, maar toen we in meer open vlaktes liepen wel. Ik hoorde aan mijn ademhaling dat ik voluit aan het gaan was, maar geen enkele keer heb ik gedacht: “dit hou ik niet vol, ik wil stoppen”, nee, het liep goed. Eens halverwege liepen we in een groepje van een man of 7, waarbij we soms haasje-over speelden. Toen de wind meer vat op ons kreeg, hing ik met Inge en nog een man zo’n 2 meter achter het groepje. Ik wist dat ik moest aansluiten om de invloed van de wind te minimaliseren, dus zo gezegd zo gedaan. Mijn gehijg moet toch goed te horen geweest zijn, want ik zag een man af en toe bezorgd achterom kijken J.

Dirk keek ook op tijd en stond achterom om te checken of Inge en ik nog volgden. Ik weet zeker dat als ik alleen het tempo had moeten maken, ik trager was gaan lopen. Maar nu wist ik mezelf elke keer op te peppen om te volgen. Resultaat: 49’23” ofwel 11,2 km/u , ofwel 5’22”/km. Dat is 52 seconden trager als vorig jaar. Gezien het gewichtsverschil van 5 kg, kan ik daar best mee leven. Ben ik daar eigenlijk wreed content over J

 

Half september wil ik de Monumentenloop in Vorselaar meelopen, dat is 14 km die ik tegen halve marathontempo wil lopen, zijnde 10,6 km/u. Moet lukken. Als dat effectief lukt, hoop ik op die manier genoeg vertrouwen te hebben om die halve marathon in Eindhoven eindelijk eens onder de 2 uur te lopen. We zullen zien….

13:03 Gepost door Sandy in Wedstrijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat. Je mag inderdaad best tevreden zijn met je wedstrijdje... prima gedaan hoor.

Gepost door: natalie | 30-08-09

Niet teveel fixeren op die 2 uren, dat komt nog wel.
Als het in Vorselaar lukt dan zal dat wel vertrouwen geven maar genieten van 't lopen blijft het belangrijkste...

Gepost door: Spencerwoman | 30-08-09

Tja die 5 kg is natuurlijk geen goed begin he voor je halve marathon . Je bent beter getraint dan vorig jaar . Dat heb je weeral bewezen met je wedstrijd waarvoor een dikke proficiat !! Maar je hebt nog 1 maand om behoorlijk wat aan gewicht te verliezen . iets wat mij lukt , kan jij ook . Ik ben al bijna 4 kg verloren van 10 augustus geteld ! Dus ruim tijd genoeg !
Maar ik ben er zeker van dat je dit jaar in topvorm zal verschijnen . Goed uitgeslapen en super getraint . Je mag fier op jezelf zijn

Gepost door: coach mario | 30-08-09

Met een paar kg minder komt dat zeker helemaal in orde in Eindhoven.

Gepost door: Tiny | 30-08-09

Je doel is bereikt, dat geeft toch al aan dat je prima op training zit, die 14 km aan halve marathon tempo zal zeker lukken en zal je het vertrouwen geven voor Eindhoven, ik snap wel dat je die verdomde 2u persé wil halen, en dit jaar lukt het je, zelfs met 5kg te veel mee. Je kan natuurlijk ook ipv af vallen gewoon wat minder aan doen hé ;-). Grt

Gepost door: Wendy | 30-08-09

wat misschien niet iedereen weet is dat dat extra gewicht wel eens spiermassa kan zijn?Al was het maar mentaal alles helpt?

Gepost door: Jan | 31-08-09

De commentaren zijn gesloten.