17-08-09

Filosofie? Of zever?

putIk heb daarjuist met een tante en een nichtje van mij aan het filosoferen geweest. Hoe hard het leven soms kan zijn, en dat het er - hoe dan ook- altijd op neer komt dat je het zelf moet doen. Je kan nog zoveel steun ondervinden en er kunnen nog zoveel vrienden een ladder in de put zetten als je er diep in zit, maar uiteindelijk zal je zelf actie moeten ondernemen om uit de put te kruipen. Mijn nichtje vond dat maar bitter en cynisch. Ze is dan ook nog maar 21….

Klinkt dat echt bitter en cynisch? Ik vind van niet. Het is gewoon de naakte waarheid.

Dan schakelden we over op het onderwerp dat je enkel jezelf kan vertrouwen. Daar was ik niet mee akkoord. Ik vind dat je inderdaad niet iedereen kan vertrouwen, maar ook jezelf niet J Ik heb het toch al voorgehad dat ik dacht: “dit gaat me heus geen tweede keer overkomen”, om een beetje later verschrikkelijk kwaad op jezelf te zijn omdat je er weer ingetuind bent.

Niet dat wij vanavond bitter gestemd waren, absoluut niet. We hebben zelfs goed gelachen! Maar sommige mensen krijgen al op jonge leeftijd de nodige levenslessen, anderen pas later, en sommigen zelfs nooit. Of ze willen niet leren, maken altijd opnieuw dezelfde fouten.

Voordeel van wat tegenslag, is dat je het geluk naar waarde leert schatten. Ik ben er van overtuigd, dat als je nooit echt verdrietig bent, je ook nooit echt blij kunt zijn.  

Dit gezegd zijnde, zullen we het nog eens over het lopen hebben.  Vrijdag = intervaldag. Een paar reeksen van 500m – 1000 m – 2000 m tegen wedstrijdtempo hebben we gedaan. Ik had de training keurig geprogrammeerd, maar bij het overschakelen naar een volgende stap, liet de Forerunner op een gegeven moment een constant gepiep horen. Een vrij rustig gepiep, ongeveer 1 x per seconde. Hij geeft geen speciale foutmelding op het display. Ik heb het vorig jaar ook eens aan de hand gehad. Heeft iemand een idee wat de oorzaak is? Ik heb de training maar afgebroken en alles handmatig geregistreerd, want van dat gepiep kreeg ik het danig op mijn heupen.  Ik heb elke interval tussen de 10,5 en 10,9 km/u gedaan, en dat ging vlotjes. Na de training ben ik in mijn uppie naar huis gefietst. De lichten van de fiets moesten absoluut aan want het was al ferm donker aan het worden. Niet leuk L

 Gisteren heb ik met mijn maatjes een duurloop van 14 km gedaan aan een traag tempo.

Ik had me op voorhand niet ingesmeerd en sta dus weer vol schuurwondjes. Ai, ai, ai. Tijd om een nieuwe sportbeha te kopen, denk ik.  Dat doet me er aan denken, dat Hubert op één van de vorige trainingen had gezegd dat we rechtop moeten lopen, schouders achteruit en borst vooruit. Mijn eerste reactie was: “ Ja dat zal! Ik zal eens met mijn borst vooruit gaan lopen! Het is zo al erg genoeg om alles in bedwang te houden, ik zal er eens mee in de kijker gaan lopen, zeker!” Maar ik moet hem gelijk geven. Als je er op let, vergemakkelijkt dit het lopen. Zicht of geen zicht, ik loop met de borst vooruit, nah! J

 borst vooruit

Zoiets als dit ongeveer, alleen ligt het zwaartepunt bij mij een beetje op een andere plek J J J

20:59 Gepost door Sandy in Zever | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Absolute noodzaak voor dames om met een goede sportbeha te lopen. Hardloopspeciaal zaken hebben vaak goed opgeleide verkoopsters!

Gepost door: Tiny | 17-08-09

Ja dat is ook nog zo één van mijn specialiteiten , het aanmeten van de sportbeha . Hulp nodig ? geef maar een seintje

Gepost door: coach mario | 18-08-09

Tja, ik let ook heel erg op mijn houding, zeker als ik vermoeid geraak, dat leidt ook een beetje af. En over borsten kan ik jammergenoeg niet meer meepraten ;-). Groetjes!!

Gepost door: Wendy | 18-08-09

levenslessen Bitter? Cynisch? Je moet inderdaad al wat ouder zijn en wat mee gemaakt hebben.
Ik vind jouw conclusie nog niet zo slecht. Nu bijna 2 jaar geleden stapte mijn schoonbroer en vaste loopmakker Bart uit het leven. Uit de put kruipen... dat moet je inderdaad zelf doen. Uren hebben we met elkaar gelopen en gesproken...

't Ja ... en wat sportbeha's betreft... daar heb ik zo geen ervaring mee...

Gepost door: Roel | 18-08-09

De commentaren zijn gesloten.