08-08-09

Wie is er hier enthousiast?

smiley happyMijn grote jongen is terug thuis. Oef. Wat een geruststelling toch. Hij zag zo zwart als een hoge hoed, op de terugweg naar huis (+/- 1 uur rijden) heeft zijn bebber geen 2 seconden stilgestaan, en hij was doodmoe. Het was dus leuk geweest, om het met een understatement te zeggen. Bij het leegmaken van zijn zak, zag ik dat van de 7 meegegeven washandjes, er 6 ongebruikt zijn teruggekomen J. Maar mijn opvoeding is niet volledig mislukt, want toen ik zijn (ondertussen gewassen) kleren aan de wasdraad hing, zag ik dat er toch voldoende onderbroeken in de was waren, haha…Gisterenavond hadden ze een beach-party georganiseerd, en volgens de leiding zou hij de beker van beste fuiver gekregen hebben moest die bestaan, omdat hij zo van katoen gegeven had. Dat belooft voor binnen een paar jaar, amai. Ik zal mijn bretellen maar al vasthouden.

 

Zijn thuiskomst hebben we vanavond gevierd met een fietstochtje naar de ijsjesboerderij. Een dikke 20 km gefietst aan bijna 20 km/u gemiddeld. Die gastjes zijn niet te doen. Ik moet nogal buzze geven om hen bij te houden. En maar lachen met de mama die amper kan volgen.

 

Gisteren had ik ook 23 km gefietst en ’s avonds versnellingen op de piste gedaan. Ik vond het echt niet leuk, die 800-den. Je wordt daar zo moe van J. Van Hubert kreeg ik de raad om mijn knieën goed op te heffen als ik snelheid wil maken. Blijkbaar kwam mijn voet amper voor mijn lichaam bij de versnellingen. Slechte techniek dus. Ook vond Dirk dat we moesten leren om na een versnelling niet te stoppen en uit te rusten, maar traag (heel traag) verder te lopen.  Ik hoorde precies Mark praten, die ook altijd beweert dat ik mijn lichaam moet leren om al lopend te recuperen. Maar zowel Hubert als Dirk lopen of liepen de marathon binnen de 3 uur, dus wie ben ik om hen tegen te spreken of hun raad niet ter harte te nemen?

 

Vandaag zocht ik een training van vorig jaar rond deze tijd op mijn blog. Ik heb redelijk veel zelf geschreven stukjes nogmaals gelezen. Wel leuk om alles opnieuw te beleven. Ik heb er weer helemaal zin in gekregen om er een stevige lap op te geven! De liefde voor het lopen brandt weer zoals voorheen! In mijn blogjes kon ik opnieuw het gevoel van vooruitgang proeven dat ik vorige zomer mocht ervaren. Het geeft echt voldoening om te merken dat een bepaalde snelheid steeds makkelijker en makkelijker ervaren wordt. Ik hoop dat ik dit binnen een paar weken opnieuw “aan den levende lijve” mag ondervinden.

Ook tof dat we weer met een hele groep Dallers naar Eindhoven trekken en we vele trainingen samen kunnen doen. Alle neuzen in dezelfde richting is een fijn gevoel!!!

23:41 Gepost door Sandy in Training | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

De zin in het lopen terug?... mooi zo. Succes met de vorbereidingen naar Eindhoven toe.
groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 08-08-09

Het gaat helemaal goed komen met je Sandy!!

Gepost door: Tiny | 09-08-09

Leuk om te lezen dat je er terug helemaal zin in hebt! En van wie zou jouw zoon toch dat fuifbeest karakter geërfd hebben ;-).

Gepost door: Wendy | 09-08-09

Je bent zeer goed bezig en volgt het schema perfect ! Die 800 m zijn inderdaat een zware versnellingen . Maar ik ga toch een beetje een paar dingen verleggen of proberen je te overtuigen . Je schrijft , " raad om mijn knieën goed op te heffen als ik snelheid wil maken. Blijkbaar kwam mijn voet amper voor mijn lichaam bij de versnellingen " helemaal juist !! Maar beloof me dat je hier nu voor je halve marathon niet mee begint dit aan te passen . Elke verandering van loopstijl of andere schoenen , nieuwe zolen of ......zijn een mogelijke aanzet op een blesure ! Als je dit doet , doe dit dan in een periode dat je minder km maakt , kortere versnellingen en minder belangrijke wedstrijden gepland hebt , en dan nog stap voor stap !
het tweede dat ik wim weerleggen = om na een versnelling niet te stoppen en uit te rusten, maar traag (heel traag) verder te lopen. Het is zeer belangrijk dat je bij een intervaltraining voldoende rust neemt of nog beter gezegd de tijd speelt niet zoveel rol maar wel de hartslag die toch zeker naar 110 en liefst nog lager zou moeten zakken en dit bij korte versnellingen met een max. tijd van 2 min. de atleten die dat tegen je vertelden spreken zeker een zekere waarheid , maar bij hen zal die hartslag zeker op die manier zo zakken en dat binnne de minuut . Zo is dat bij mij ook in mijn goede dagen . Wat ik wel versta is dat je spieren tijdens het rusten afkoelen en dit is niet zo goed , maar eens je hartslag gezakt is en je begint een 10 a 20 m voor je vertrekpunt van de volgende versnellinge al lichtjes te lopen , dan is dat probleem ook opgelost . Als jou hartslag van zijn max. hoogte tijdens een versnelling binnen de minuut kan zakken naar 100 ( en geloof me dat is mogelijk ook bij jou , mijn vrouwke kan dat nu ook ) dan zou ik zeggen als je je daar beter bij voeld , loop rustig los . Maar als je zoals ik je de raad gaf om tussen elke versnelling , en zeker bij deze zwoele temp. te drinken , dan sta je al stil en loopt die rust tijd al .
Ik ben niet de gediplomeerde trainer , maar bij onze club hebben we dat wel . Een trainer A , en die heeft zijn marathon ooit gelopen in 2.29 u en daar loopt niemand los , maar wandeld iedereen !! Zelfs de hele snelle mannen .
Het verschil maak je dus met een wisselloop . Daar loop je je versnellingen niet zo snel , maar rust je niet en loop je los .
Zo heb je een max. aan verschillende trainingen . Ik wil deze twee gasten zeker niet de loef afsteken of tegen hun schenen stampen , maar ompdat je een schema van mij hebt dacht ik toch dit even te mogen vermelden ! I doe dit nu op je blogje omdat ik heel zeker ben van mijn standpunt ! jij beslist natuurlijk zelf wat je doet !!
Ik wens je nog veel trainingsplezier toe en een zeer goed resultaat in eindhoven !!
je coach mario !!

Gepost door: coach mario | 09-08-09

Heel herkenbaar :-) Heb ook nooit begrepen waarom ik zoveel washandjes meekreeg.

Gepost door: Bjorn | 10-08-09

De commentaren zijn gesloten.