03-08-09

De mond gesnoerd

-         Mama, wanneer gaan we nu eindelijk lopen?

-         We vertrekken dadelijk, Wouter. Tot waar gaan we lopen?

-         Tot aan de brug?

-         Zo ver? Vergeet niet dat mama gisteren al bijna 20 km heeft gelopen, hé.

-         En dan? Jij wilde toch veel lopen? Jij moest toch afvallen?

-         Ja, dat is waar.

-         Maar het lukt precies niet, hé?

-         Wablieft?????

-         Awel, als ik je zo zie, lukt het precies niet om af te vallen!

 

Soms is het verstandig om te zwijgen. Vooral als je je ongelijk moet toegeven….Ook al is het dan een snotneus van 8 jaar aan wie je je ongelijk moet toegeven, hij had natuurlijk een punt J

Een week op hotel gaan had zo zijn voor- en nadelen. Voordeel was dat het voor mij ook eens echt verlof was: niet moeten koken, niet moeten wassen, zwembad en sauna à volonté. Zalig! Nadeel was het veel te lekkere en overvloedige eten. Maar ja, je bent maar één keer op verlof, je mag toch ook van het leven genieten, ….en zo had ik nog “argumenten” waarmee ik mezelf een rad voor ogen draaide.

Feit blijft dat er serieus wat werk aan de winkel is om de weegschaal wat beter gezind te maken.  En alle bergbeklimmingen – al dan niet met de fiets – hebben weinig zoden aan de dijk gebracht. Dus moet er nu actie ondernomen worden.

michelin-manVorige week maandag zijn we thuisgekomen, en heb ik mijn goede voornemens onmiddellijk in daden omgezet: ’s avonds 8 km gaan lopen. Dinsdags waren de bergjes aan de beurt, maw een loopje met de club, goed voor 10 km (en 13 km gefiets naar de training en terug) Woensdag heb ik 11 km op de Lesse gepeddeld, vooral goeie training voor de armspieren. Donderdag ben ik met Robin en Wouter een toerke van bijna 6 km gaan loop-wandelen, en vrijdag was het intervaltijd op de piste. 8 keer 400 m tegen 13 – 14 km/u. Eigenlijk was 13 km/u genoeg, maar de eerste 200 m gingen altijd heel vlot, om daarna redelijk stil te vallen en al puffend en hijgend over de streep te gaan. Interval is altijd een beetje doodgaan in mijn ogen, maar naar het schijnt zou het helpen om de snelheid op te krikken J Bovendien heb ik vrijdag overdag ook 40 km met de fiets weggetrapt.


Gisteren legde het schema een LSD van 18 km op. Ik had met mijn matekes afgesproken om samen te gaan lopen. Altijd leuk om die afstand in aangenaam gezelschap te doen. Het werd een ronde door mijn eigenste dorp, waarbij Dirk paadjes wist waar ik nog nooit van mijn leven geweest was. In het bos scanden mijn ogen voortduren de grond af, bang om op een slak te trappen.

kikkerOp een gegeven moment dacht ik dat ik iets zag wegspringen. Huh? Een paar meter verder zag ik weer iets springen. Toch maar eens gestopt om die springende wezentjes van dichterbij te bekijken. Het bleken piepkleine kikkertjes te zijn, zo’n 2 cm groot. Wel schattig om te zien, maar ik trap er toch liever niet op. Het lopen zelf ging verbazend goed, ik had op het eind absoluut niet het idee dat ik 18,5 km gelopen had.

 

En zo probeer ik elke dag een beetje aan sport te doen, zo ook vandaag dus. Eerst het huis gepoetst (wat haat ik dat toch!), daarna het gras afgereden, en dan met Wouter een toerke gaan lopen, een 5,5 km.

Gezien de weersvoorspellingen voor de komende dagen, ga ik toch proberen om wat te genieten van mijn laatste week verlof, ook al is Mark al terug gaan werken, en ook al is Robin op volleybalkamp. Zaterdag ben ik hem gaan wegbrengen. Ik heb het niet laten zien (hoop ik) maar mijn moederhart bloedde toen ik hem moest achterlaten. Eens een moederkloek, altijd een moederkloek, vermoed ik. Ik weet wel dat die jongens zich te pletter amuseren, maar ik heb hem toch liever dicht bij mij. Nog 5 keer slapen, en ik mag hem terug aan mijn hart drukken…

20:26 Gepost door Sandy in Training | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Tja ...kinderlogica! Al snel met je mond vol tanden.

Gepost door: Tiny | 03-08-09

je bent geweldig goed bezig ! En zoveel bijkomen als ik onder de vakantie , dat lukt je nooit ! :-) Ik heb hier thuis ook zo van die 2 magere springers zitten , die het niet kunnen laten om er opmerkingen over te maken ! :-)
ge kunt het ook zo bekijken . Nu dat je een paar kilo's meer weegt , trainen je benen wel extra op spieren ! :-)

Gepost door: coach mario | 04-08-09

Tja die kindjes toch hé, ik moet hier ook wat aanhoren soms ;-). Vakantie en genieten moet zeker kunnen, als dat al niet meer zou mogen, en nu kan je terug stevig trainen, die kilokes zullen er wel afvliegen!

Gepost door: Wendy | 04-08-09

Het aantal km's zien er toch weer goed uit na je weekje hotel, en genieten zonder lopen moet ook eens kunnen hé, we zijn geen profs hé

Gepost door: Stofke | 05-08-09

De commentaren zijn gesloten.