16-07-09

Zalige wisselloop!

Het inloop- en uitlooptempo kon dinsdag tellen. Amai mijn botten. Ik kon amper volgen. Ik hing vanaf het begin laatst, en zoals ik enkele weken geleden al gemerkt en geschreven had: eerst of laatst lopen is een groot verschil. Pfff….

 

’s Nachts was ik in een diepe slaap toen ik plots wakker werd van mijn eigen geroep. Een kramp in mijn kuit! Dat is nog maar de 3e of 4e keer in mijn hele leven dat ik een kramp in een spier heb. Als ik krampen heb, situeert zich dat meestal in mijn buik J

Maar nu, jongens toch….deed dat efkes zeer! Het was vrij vlug over, maar woensdag voelde ik een zeker stijfheid in die spier, ze stond precies altijd onder spanning, alsof de kramp er elke moment terug kon inschieten. Ik had ’s avonds efkes gegoogled op de mogelijke oorzaak van krampen in de kuitspieren, en ik moet toegeven dat er nogal wat zaken bij waren waar ik schuldig voor pleit: te veel koffie, te weinig vocht (had nochtans zeker 1 liter na de training gedronken, maar in de loop van de dag niet genoeg denk ik)…

 

Deze namiddag ben ik met Nancy en onze kinderen naar het Netepark geweest. Al zonnend waren we aan het brainstormen over ons ledenfeest in oktober. Het ene goede idee volgde op het andere, we waren vertrokken! Maar ik verklap nog niks. Ah nee, er zijn Dallers die meelezen….

 

Vanavond na het avondeten was ik op het terras een boek aan het lezen. Ik voelde me wat moe worden en had de leuning van mijn stoel even zo plat mogelijk gelegd,  mijn voeten op een andere stoel. Even rusten. Dacht ik…. ’t Is dat de buurman om 20.30 u zijn grasmachine in gang zette, anders had ik daar misschien nog gelegen…gewoon knal in slaap gevallen! Ik was nochtans vast van plan geweest om vanavond te gaan lopen. Een beetje verdwaasd heb ik met mezelf even overlegd, want de neiging was groot om de zetelatletiek verder te beoefenen. Maar….de halve marathon van Eindhoven dient zich binnen 3 maanden aan, en daarvoor dient getraind te worden! Dus hop, loopkleren aan en vertrekken. Het was verrassend aangenaam om op dit latere uur te lopen. Weinig mensen of auto’s onderweg. Zalig flanerend tussen de maïsvelden, helemaal ik mijn uppie.

Er stond een wisselloop van 50 minuten op het schema. Ik had mezelf geen tijd gegund om de Forerunner te programmeren, dus ik moest de klok zelf in het oog houden. Elke 500 m heb ik de hartslag opgedreven naar 165. Ik vreesde dat hij daarna niet zou willen zakken naar 140 maar toch lukte dat. Hij gedroeg zich verbazend goed. 500 m traag, 500 m sneller, een hele leuke training. De LSD is mijn grote favoriet, maar de wisselloop volgt hier vlak achter.

 

Morgen is het de laatste werkdag! ’s Avonds is er op het werk een drink. Afhankelijk van tot hoe laat dat zal duren, ga ik nog wel of niet trainen. Op de late avond zal ik zeker present zijn want Isabelle trakteert op een pint voor haar verjaardag. Al feestend het verlof inzetten…zeg nu zelf, dat kon slechter, hé?

23:40 Gepost door Sandy in Training | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Maak er een heel prettig verlof van.

Gepost door: Tiny | 17-07-09

drinken ik betrap er mezelf ook vaak op dat ik veel te weinig drink. En pas sedert ik loop voel ik daar de gevolgen van. Me helemaal uitrekken van kop tot teen en mijn kuit dreigt in een kramp te schieten, dan weet ik: verdikke, weer te weinig gedronken vandaag... Veel plezier in je vakantie !

Gepost door: Chris | 17-07-09

Geniet van je vakantie.

Gepost door: Marc | 17-07-09

vooral eerst een fijne vakantie gewenst . Je spierkrampen kan je op de eerste plaats zoeken bij te weinig drinken , maar als je dat toch voldoende doet en er nog last van hebt is het aan te raden om wat magnesium ( promagnol) bij te nemen . Ik doe dat altijd voor een marathon , de laatste 4 weken . Bij de laatste marathion niet gedaan . Waarom niet ........vergeten , geen verklaring voor . Maar je weet nog wel mijn resultaat he ! tot 3 x per week zo een zakje innemen helpt je al veel vooruit . Maar drinken moet je op de eerste plaats zel voldoende doen . Zonder dat maak je met magnesium ook niks goed .
Veel suces verder . En niet teveel kriek he onder de vakantie . :-)

Gepost door: mario | 18-07-09

Fijne vakantie !!

Gepost door: Bjorn Paree | 19-07-09

Fijne vakantie.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 19-07-09

De commentaren zijn gesloten.