12-07-09

LSD

Ik denk dat ik mijn portie allergiekwaaltjes voor deze zomer al heb gehad. De insectenbeet op mijn been is volledig genezen, de antibiotica heeft zijn werk goed gedaan.

Dinsdagmorgen ben ik opgestaan met een dikke enkel. Het vocht van de ontsteking ter hoogte van mijn kuit was letterlijk naar beneden gezakt. Ik kon echt “puttekes” duwen in de huid aan de binnenkant van mijn enkel. Ik kreeg een flashback van toen ik hoogzwanger was van Robin. ’s Avonds toch maar niet gaan trainen, voor alle zekerheid.

 

Vrijdagavond ben ik nog eens naar de piste getrokken. Ik ben daar de laatste weken precies weinig geweest, wegens wedstrijd op zaterdag, of sauna-avond, of parkmuziek.

Mijn Forerunner gaf zijn geest tijdens het inlopen. Dus ik heb niks van gegevens van de training. Maakt ook niet uit. We hebben 10 x 200 m gespurt. Dat is een ideale afstand voor interval, vind ik, want tegen dat ik op mijn adem begin te trappen mag ik stoppen. We wandelden telkens de volgende 200 m, zodat we altijd op hetzelfde punt konden vertrekken. Ik liep samen met May en Elly. Elly is een jonge ranke hinde die de start-to-run dit voorjaar heeft meegedaan en die de smaak van het lopen te pakken heeft. Regelmatig doet ze wedstrijdjes mee, en ik ben er zeker van dat we binnen een half jaar alleen haar achterkant nog maar zien. Eéntje waar nog veel progressie in zit. Een blijverke, volgens mij.

Ze kon in elk geval toch lachen met de onnozeliteiten die er bij ons altijd worden verteld. En gedaan. Op een gegeven moment werd ik namelijk nogal onverwacht op de schouders van één van onze leden genomen en een paar meter verder op de dikke mat gedropt. Spartelen had geen zin, ik heb het heus geprobeerd ;-)  

 

Deze namiddag wil ik nog eens een LSD’ke afwerken. Ik ga me niet al snuivend of slikkend in hoger sferen begeven, mocht je dat denken, nee hoor, LSD staat voor Long Slow Distance.

Dat vind ik nog altijd de leukste trainingen.  En eigenlijk geldt dat ook voor wedstrijden. Korte wedstrijdjes waar je vanaf het begin afziet gelijk de beesten, is eigenlijk niks voor mij. Ik doe liever de langere afstand waar ik als een dieselke mag opwarmen en de grens van mijn duurvermogen mag opzoeken. Een snelheid lopen die nog juist wel en juist niet comfortabel aanvoelt.

 

Zo, nog één weekske werken, en dan mag ook ik er de riem af leggen voor 3 weken.

Mario zijn vrouwtje heeft me het goede voorbeeld gegeven, want ik lees dat zij trouw elke dag 5 km afhaspelt. Ik weet niet of ik het karakter daar voor zou hebben. Zal ik eens proberen? Kwestie van wat caloriekes te verbranden zonder het lichaam te forceren?

Als zij dat mag van de coach, dan kan het toch niet slecht zijn, hé?

12:04 Gepost door Sandy in Training | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Er staat boven je blog, "mijn lopen is gevoel" Daar kan geen coach iets aan veranderen. Dus gaan!!!

Gepost door: Tiny | 12-07-09

Er staat boven je blog: "mijn lopen is gevoel". Daar kan geen coach iets aan doen! Dus gaan!!!

Gepost door: Tiny | 12-07-09

Wat een leuke boel is het daar toch tijdens de trainingen, de lsd'kes zijn ook mijn favoriet, muziekje op en maar wegdromen.
Groetjes

Gepost door: Wendy | 12-07-09

Leuke boel daar die trainingen! De lsd's zijn inderdaad zalige traingingen, muziekje op en maar wegdromen!

Gepost door: Wendy | 12-07-09

Gewoon doen...die 5 dagelijkse kilometerkes...heerlijk toch...zolang je er maar van geniet.

Gepost door: natalie | 12-07-09

Alle dagen rustig een half uurtje ontspannen lopen, daar kan toch niemand iets op tegen hebben!!!

Gepost door: Marc | 13-07-09

Nog een weekje op je tanden bijten en 't is verlof :-)
LSD, aiai, die doe ik echt niet graag he ! Geef mij maar de korte rappe wedstrijdjes ;-)
Geniet in elk geval van je vakantie Sandy !

Gepost door: Chris | 13-07-09

L(Luk)S(Sandy)D(Dirk) Sandy,

Toen ik de titel van jouw laatste stukje las, dacht ik "eindelijk ze gaat ook nog eens iets over Dirk en mij vertellen". Jammer, maar helaas, niet dus. LSD staat blijkbaar niet voor LukSandyDirk, maar voor LongSlowDistance. Niettemin was het afgelopen zondag een leuke LSD met LSD.

Gepost door: Luk | 14-07-09

elke dag lopt ons peggy wel niet . maar over hand de dag zo een 5 km rustig langs het strand ......ze maakt me telkens jaloers . Dit kan echt nergens kwaad voor . Dit noem ik nog altijd rusten :-) Dit mag peggy niet lezen :-)

Gepost door: coach mario | 16-07-09

De commentaren zijn gesloten.