28-06-09

Nostalgie

Wat een enthousiaste reacties op mijn muziekvragen J Niet iedereen is natuurlijk zo gek als ik. Ter volledigheid geeft ik toch de titel en uitvoerder: 

  1. Infinity – Guru Josh Project
  2. Master of puppets – Metallica
  3. Disturbia – Rihanna
  4. Drop the pilot – Joan Armatrading
  5. Kryptonite – 3 Doors Down
  6. Baba O’Reilly – The Who
  7. Hot ’n Cold – Katy Perry
  8. Fairytale gone bad – Sunrise Avenue
  9. Swedish designer drugs – Daan
  10. The bad touch – Bloodhoung Gang

Vandaag was het al nostalgie wat de klok sloeg: ons moeder en ons vader hadden grote kuis gehouden op hun zolder. Ik kreeg mijn LP’s en singeltjes mee naar huis, mijn trouwkleed, en ik moest een zak met oude juweeltjes nakijken alvorens hij weggesmeten werd.

Bij de LP’s vond ik natuurlijk de hele collectie van Bruce Springsteen, inclusief zo’n live box, de maxisingle van Lou Gramm’s “Midnight Blue” (in turquoise transparante uitvoering!) die ik ooit van Nancy voor mijn verjaardag had gekregen.Bij de singeltjes vond ik het allereerste plaatje dat ik ooit zelf gekocht heb: “Midnight Dynamos” van Matchbox. Keigrappig. Word je op slag vrolijk van.

Tussen de juweeltjes vond ik een ring die ik op mijn 16e ergens in Zuid-Frankrijk gekocht had; zo’n oud zilver ringetje met een natuursteentje in. Ik voelde me op slag 20 jaar jonger! Waar is de tijd gebleven?

Maar dan….mijn trouwkleed. Het heeft exact 13 jaar bij ons thuis op zolder gehangen, goed verpakt en beschermd. De rekening van de droogkuis hing er nog aan: 3000 BEF verdorie, alleen maar om het te laten kuisen, maar dat was destijds wel nodig na een trouwdag in de regen. De grote vraag was natuurlijk: KAN IK DAAR NOG IN? Ik wist zeker van niet, maar toch wilde ik eens proberen. En ziehier het resultaat:

 nieuwe map 003

nieuwe map 006

nieuwe map 001


nieuwe map 007

Het paste nog perfect! Heel straf vind ik dat, want er zijn toch wel wat kilo’s bij tegenover 13 jaar geleden, maar toen liep ik nog niet en wogen mijn, ahum, spieren nog niet zo zwaar, haha! Het was precies net als 13 jaar geleden: mijn moeder die me kwam helpen aankleden, alle knopjes en knipperkes vastmaken, ik die in de spiegel mezelf wilde keuren…spannend en keileuk!

Ik herinner me nog toen ik een kleed ging kiezen dat ik perfect wist wat ik wilde: een SPIERWIT kleed, in SATIJN en met hééééél vééééél PARELTJES op. En wat is het geworden: een GEBROKEN WIT kleed, in WILDE ZIJDE, ZONDER één enkel pareltje. We hadden al een paar winkels gedaan en veel, héél veel gepast, maar niets waarvan ik echt overtuigd was. Tot ik dit kleedje zag hangen. Die rug met die strikjes…ik was al verkocht nog voor ik het gepast had. Ik zou nu never nooit nog zo’n pofmouwen kiezen, maar tja…op 13 jaar tijd verandert de mode en een mens zijn smaak natuurlijk J

Ah ja, ik heb vandaag ook gelopen: zo’n 13 km deze namiddag. Het was warm, maar best te doen voor een trage duurloop. Veel mensen onderweg tegengekomen, al fietsend. Ook veel senioren waarvan één man me zei: “Mor menneke toch, het is zoe al hiejet genoeg” J Vanavond hebben we daar nog 21 km fietsen bij gedaan. Dan is de gemiste training van vrijdag een klein beetje goedgemaakt. Vrijdag waren we nog eens van een sauna gaan genieten.

Volgend weekend staat de aflossingsmarathon in Rijkevorsel op het programma, waar we met onze ploeg “De Mall’se Dames” de tijd van vorig jaar zullen proberen te verbeteren: toen waren we op 3 u 45 min binnen. We zullen proberen, wait and see….

22:20 Gepost door Sandy in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Niet breder maar ook geen slag ouder!

Gepost door: Tiny | 28-06-09

dat zit nog altijd perfect zo te zien...zou het lopen daar mee te maken hebben? Succes volgende week in Rijkevorsel.

Gepost door: natalie | 29-06-09

Heb je geen foto van 13 jaar geleden? Lijkt mij leuk om die zo eens naast elkaar te leggen ;-). Veel succes volgend weekend!

Gepost door: Wendy | 29-06-09

Inderdaad nog steeds 20 jaar jong en het past als gegaten!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 01-07-09

Amai , wat een vlam ! En precies nog altijd niet gedoofd :-) .
De jeugdigheid zit er nog altijd in bij u !

Gepost door: coach mario | 03-07-09

Op uw muziekkwis had ik eerlijk gezegd niet durven antwoorden omdat ik dacht om door de mand te vallen. Ik ging er slechts 4 juist hebben maar 't was ook niet gemakkelijk.
Voor wat het trouwkleed betreft: het mijne heeft er heel veel van mee:
15,5 jaar oud
pofmouwen
wilde zijde
Ik zal er op onze trouwverjaardag eens inspringen (ik kan er ook nog in) en een paar foto's publiceren.
Nog wachten tot 12 februari...

Gepost door: Spencerwoman | 03-07-09

Grappig Sandy,

Toen wij gisterenavond op het onderwerp van jouw trouwkleed kwamen, was mij dit niet onmiddellijk duidelijk. Nu wel :-)

Grappig om jou nu opnieuw in jouw trouwkleed te zien. Wel nog mooi trouwens (op deze manier kan je al eens naast iemand anders gaan staan :-)).

Misschien moeten de Mallse Dames volgende jaar de estafettemarathon eens in hun trouwkleed lopen: dat zou nog eens een prestatie zijn (de hakken mogen vervangen worden door loopschoenen).

Die singles en lp's van de Kiezel zet je maar terug op zolder, ik zal je wel wat echte muziek bezorgen.

Gepost door: Luk | 05-07-09

De commentaren zijn gesloten.